EUROPA. En krönikör från den brittiska tabloiden The Sun har hamnat i blåsväder efter att ha jämfört Englands rasblandade landslagsmittfältare Ross Barkley med en ”gorilla”.

Ross Barkley – anklagad för att se ut som en dum gorilla.

Efter att Liverpool-laget Evertons landslagsmeriterade mittfältare Ross Barkley misshandlades på en krog har nu The Sun-krönikören Kelvin MacKenzie hamnat i blåsväder.

MacKenzie kommenterade nämligen händelsen med att kalla Barkley för ”en av våra dummaste fotbollsspelare” och att hans ointelligenta utseende påminner om ”en gorilla på zoo”.

Eftersom att Ross Barkleys farfar är nigerian har MacKenzie upprepade gånger blivit kallad för rasist, däribland av Liverpools borgmästare Joe Anderson.

— Det är inte bara rasistiskt i det avseende att han är rasblandad, det är även en raslig stereotyp av Liverpool, menade Anderson.

Just the Sun har fått utstå massiv kritik från stora delar av fotbolls-England efter Hillsborough-katastrofen 1989, där 96 fotbollssupportrar dog. Tidningen, med MacKenzie som chefredaktör, beskyllde katastrofen på fotbollssupportrar från Liverpool och skrev flera lögner om hur illa dessa hade betett sig. Artiklar som MacKenzie sedermera bett om ursäkt för. Tidningen säljer alltjämt mycket dåligt i Liverpool.

Källa:
Ross Barkley: Police investigate ’racist’ Sun article about Everton player


  • Publicerad:
    2017-04-14 20:10