UTRIKES. Under tisdagen utsattes fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss för en bombattack. Nu meddelar tysk polis att en av de två misstänkta gärningsmännen har gripits.

I tisdags färdades Borussia Dortmunds spelartrupp i fotbollslagets buss då helt plötsligt tre bomber som hade dolts längs med färdvägen detonerade. Lyckligtvis omkom ingen i olyckan, men försvarsspelaren Marc Bartra fick opereras på grund av en bruten hand samt glassplitter i armen. Det hade dock kunnat gått betydligt värre, då metallsplitter borrat sig in i huvudstödet på ett ledigt säte i bussen. Dagens Nyheter uppger att bomberna innehöll metallstift och hade en sprängradie på hundra meter.

Under onsdagseftermiddagen bekräftade tysk polis att de misstänker två män, varav en har gripits, som ska ha kopplingar till islamistiska miljöer. I anslutning till bomberna fanns även ett antal brev, som innehöll krav på att tyskt stridsflyg ska lämna Syrien samt att amerikanska trupper ska lämna den tyska militärbasen Ramstein. Breven kommer nu analyseras av islamvetare som ska bedöma brevens äkthet.

Tysk polis uppger även att ett brev, med Antifascistisk aktion som avsändare, publicerats på nätet. En person som uppger sig representera nätverket tar i brevet på sig attentatet, men statsåklagaren uppger att de hyser stort tvivel om brevets äkthet.

Källa:
Person gripen misstänkt för inblandning i attentatet


  • Publicerad:
    2017-04-12 15:30