KULTURMARXISM. Fotbollslag ska utbildas politiskt av vänsterextrema. Stockholmaren, samen och vänsterextremisten Maxida Märak har anlitats av Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK). Uppdraget är bokstavligen att utbilda fotbollsspelarna politiskt så att de ska ”ta ställning för den samiska kulturen”. Men egentligen handlar det om en kulturmarxistisk ny-samisk kultur. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

maxida

Den kulturmarxistiska aktivisten Maxida Märak.

Det finns ingen svensk kultur. Detta ”fakta” presenterades förra året av regeringens expert, historikern och överintendenten Ingrid Lomfors som är chef för statliga Forum för levande historia och utbildad av Hebrew university i Jerusalem, Hebrew College i Boston och Göteborgs universitet. Lomfors blev utsedd till regeringens överintendent 2014 efter att tidigare varit generalsekreterare för Judiska församlingen i Stockholm.

Den häpnadsväckande föreläsningen av den judiska nationalisten Lomfors presenterades för en hänförd helvit svensk publik av en afrikansk och en muslimsk konferencier.

Men samtidigt som staten och statsministern slagit fast att det enligt ”fakta” inte finns någon svensk kultur och inget svenskt folk – och att det ljumt ”nationalistiska” riksdagspartiet Sverigedemokraterna som stöds av cirka 25 procent av svenskarna är ”nazister” så finns inhemsk kultur i Sverige, i form av samisk kultur.

MittMedia går så långt som att kalla samiska nationalister som kämpar för samers rättigheter för ”människorättsaktivister”.

Bakgrunden är att regimmedia parallellt med att förneka att en svensk kultur och ett svenskt folk finns till, har fött upp en ny generation vänsterextrema nationalister från olika minoritetsfolk och utländska religioner. Tanken är att dessa ny-samer, ny-muslimer med flera ska verka som regimens agenter inom minoriteterna, och styra dem politiskt.

Resultatet är att dessa nyligen uppvaknade regimstödda nationalister hamnat i opposition mot de gamla makthavarna i respektive etnisk grupp.

Östersunds fotbollsspelare kommer nu att utbildas till att ta ställning för den samiska kulturen. Den kulturmarxistiska ”samen” Maxida Märak kommer att hålla i utbildningen. 

— Vårt tema är att lära oss mer om minoriteters ställning, historia och kultur. Vi ska fördjupa oss i den samiska kulturen med hjälp av Märak, berättar Daniel Kindberg på Östersunds fotbollsklubbs hemsida.

Syftet med det politiska projektet är att spelarna och de övriga anställda i ÖFK ska utbilda sig i ”fakta” så att de sedan politiskt kan ”ta ställning för den samiska kulturen”. Vänsterextrema Märak ska leda utbildningen i egenskap av ”konstnärlig ledare”.

Kulturprojektet kommer i vanlig ordning att avslutas med en offentlig del i höst. Då ska spelarna och alla andra anställda i klubben vara så pålästa att de kan ta ställning för den samiska kulturen, rapporterar statliga SVT.

Märak är uppväxt i Stockholm och flyttade sedan till Jokkmokk som 15-åring där hon skaffade barn med arvtagaren i en rik renägarfamilj. Efter konflikter med lokalbefolkningen, som hon kallar ”rasister”, har hon nu flyttat tillbaka till Stockholm.

— En annan anledning till att jag flyttat från Jokkmokk är att jag inte orkar med skitsnacket. Många tyckte att jag dragit för mycket uppmärksamhet till mig. De slutade prata med mig i affärerna, spottade efter mig på gatorna, säger Märak.

Det ligger nära till hands att räkna Märak till gruppen försvenskade samer, som enligt forskare tagit över Sametinget. Enligt många ”riktiga samer” har kulturmarxistiska ”försvenskade samer” tagit över den samiska politiken och använder den för att gynna sig själva och sin kulturmarxistisk agenda.

— Försvenskade samer har tagit makten och de bryr sig egentligen inte om det samiska, säger historieforskaren Nils Johan Päiviö.

Märak har tidigare anklagats för så kallad ”kulturell appropriering”. Anklagelsen riktades då mot henne av afrikanska nationalister efter att hon påstods ha format sitt hår på påstått afrikanskt manér.

Frågan är nu om ÖFK får lära sig ta ställning för ”det riktiga samiska”, eller för det kulturmarxistiska ”försvenskade samiska” som ”egentligen inte bryr sig om det samiska”. Då kampanjen osar av politisk korrekthet torde svaret vara det sistnämnda.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-01-12 17:10