CHUTZPAH. Ingrid Lomfors, docent i historia och överintendent på Forum för levande historia förnekar nu att hon hävdat att det inte finns någon svensk kultur.

Ingrid Lomfors förnekar att det finns en ”inhemsk svensk kultur” – något hon nu förnekar. Klicka för större bild.

Nyligen gick judinnan Helle Klein till attack mot Kristdemokraterna, som hon menar är en del av ett ”högerextremt” och ”blåbrunt” block. Nu har hennes stamfrände Ingrid Lomfors, docent i historia och så kallad överintendent på lobbymyndigheten Forum för levande historia, följt upp med en attack mot partiledaren Ebba Busch Thor.

Enligt judinnan Lomfors har KD-ledaren nu ”sällat sig till nättrollen”, vilket hon skriver i en debattartikel på Aftonbladet under söndagen.

Busch-Thor skrev i samma tidning den 27 december en debattartikel om svenska traditioner, där hon pekar ut Lomfors som en av de politiska element som förnekar att det finns en svenskhet. Busch Thor skrev bland annat:

När regeringen Löfven år 2015 genomförde sin stora konferens ”Sverige tillsammans” hävdade historikern Ingrid Lomfors att det inte finns någon inhemsk svensk kultur, ett uttalande hon efter hård kritik backade från. Andra exempel på samma tankefigur är när Mona Sahlin 2002 sa att hon inte kunde komma på vad svensk kultur är, utöver ”midsommarafton och sådana töntiga saker”, eller när Fredrik Reinfeldt slog fast att bara barbariet är ursvenskt medan övriga impulser har kommit utifrån.

Denna text får Lomfors att kalla Busch Thor för nättroll:

Därmed sällar sig Ebba Busch Thor till de nättroll som spritt denna villfarelse. Jag har aldrig uttalat mig offentligt om svenska traditioner. Jag har inte heller – som Busch Thor påstår – hävdat att det ”inte finns någon inhemsk svensk kultur”. Ett uttalande jag skulle ”efter hård kritik backade ifrån”. Jag kan omöjligen backa från något jag aldrig ha påstått.

Lomfors genmäle till Busch Thor står i skarp kontrast till hennes medverkan i Sveriges Televisions väckelsemöte ”Sverige tillsammans” som i september 2015 arrangerades för att marknadsföra den stora invasionen av rasfrämlingar till Sverige. Vid den konferensen hävdade Lomfors exakt det som Busch-Thor kritiserar henne för.

Hör judinnan Lomfors förnekande av svensk kultur nedan:

Källor:
Ebba Busch Thor sällar sig till nättrollen
Jo, det finns visst svenska traditioner


  • Publicerad:
    2018-12-30 11:30