Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tidigare ordförande för hbtqp-fotbollslag åtalas för grov ekonomisk brottslighet

Av Redaktionen, 2018-12-10
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Under täckmanteln av politisk korrekthet ska den före detta militären ha nyttjat sin position inom ett kommunalt fastighetsbolag och en framgångsrik fotbollsklubb för att tillskansa sig stora summor pengar. Nu åtalas Östersund FK:s tidigare ordförande för grov ekonomisk brottslighet.

Daniel Kindberg under en pressträff rörande brottsmisstankarna mot honom. Skärmbild: svt.se.

Den tidigare överstelöjtnanten Daniel Kindberg – som varit aktiv inom militärens underrättelsetjänst MUST – blev känd i hela Sverige som ordförande för Östersunds FK – fotbollslaget som rönte enorma framgångar samtidigt som man bedrev politisk aktivism för mångkultur och homolobby.

Det mångkulturella laget har av Fjällsjö Nyheter beskrivits som ”Sveriges mest politiskt korrekta fotbollslag”. Spelarna har bland annat uppmanats att bära regnbågsarmbindlar och utbildats i kulturmarxism av politiska kommissarier såsom ”samen” Maxida Märak.

Medan mer seriösa fotbollsexperter har pekat ut lagets tidigare tränare Graham Potter och förmågan att behålla eftertraktade spelare som förklaringen till lagets framgångar har Kindberg gärna offentligt tagit åt sig äran och hänvisat till hans politisering av klubben.

— Med alla våra medel vill vi bekämpa ondskan, ska Kindberg bland annat ha förklarat sina kulturmarxistiska kampanjer.

— I ÖFK vill vi utveckla hela människan, helt enkelt för att vi vet att det gör att vi vinner fler matcher, sade han efter att klubben köpt ett hbtq-certifikat.


Östersunds FK uppträder offentligt efter att ha lärt sig rappa och jojka av den kulturmarxistiska Stockholmsartisten Maxida Märak.

I samband med att ÖFK:s tidigare lagkapten Brwa Nouri avisats från ett flygplan efter hotfullt uppträdande mot en flygvärdinna ska han ha använt klubbens politiskt korrekta profil för att blidka media. Den kriminellt belastade rasfrämlingen ska ha låtit sig fotas av lokalmedia efter incidenten med lyft arm, så att regnbågsarmbindeln syntes tydligt.

— Det är inget klubben har sagt åt mig att göra. Jag såg bindeln och tänkte, den här ska jag ha, punkt slut, sade Nouri om botgöringen med den politiska homolobbyarmbindeln.

Den kriminellt belastade fotbollsspelaren Brwa Nouri blev under sin tid som lagkapten för ÖFK en inofficiell talesman för klubbens politiskt korrekta inriktning.

Huvudman i korruptionshärva
Tidigare i år nystades en korruptionshärva upp kring Daniel Kindberg, som också varit VD för det kommunala bostadsbolaget Östersundshem.

Ekobrottsmyndigheten gjorde en husrannsakan mot Kindbergs kontor på Östersundshem, vilket resulterade i att han delgavs misstanke om grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Nu åtalas han för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.

Ekobrottsmyndigheten menar att Kindberg med hjälp av bluffakturor har fört över miljontals kronor från Östersundshem till företaget Peab Anläggning AB, Östersunds FK och en affärspartner och vän till Kindberg från Sollefteå. Sammanlagt ska 11,8 miljoner kronor har försvunnit från Östersundshem mellan den 1 juni 2013 och 30 april 2017.

— Det har fakturerats omfattande arbete som inte utförts. Vi i har utrett det här företagets möjligheter att utföra de här arbetena och vi har personer som varit på arbetsplatserna och kan bevisa att arbetena inte utförts. Det här är uppsåtliga brott som man gjort medvetet, säger kammaråklagare Niklas Jeppsson till Aftonbladet.

Fjällsjö Nyheter har tidigare skrivit att de förskingrade pengarna som gått till Östersunds FK kan ha använts för att muta nyckelspelare i laget att stanna kvar i Östersund, trots att större lag uppvaktat dem i samband med lagets framgångar.

Förutom Kindberg åtalas även en 50-årig projektchef för Peab, samt Kindbergs affärspartner från Sollefteå i härvan. Sollefteåföretagaren åtalas dessutom för grovt skattebrott.

Som bevis i åtalet har man bland annat e-postkonversationer mellan de åtalade, handskrivna lappar, granskning av bokföring samt förhör av personal kopplade till de inblandade företagen. Kindberg har under utredningen konsekvent nekat till alla anklagelser.

Döms Kindberg riskerar han upp till sex års fängelse. Dessutom yrkar Ekobrottsmyndigheten på att han tillsammans med de medåtalade ska betala tillbaka brottsvinsterna till staten, alltså 11,8 miljoner kronor, samt att han och Sollefteåföretagaren beläggs med näringsförbud.

Källor:
Ekobrottsmyndigheten ärende EB-380-18 – Åtal för grov ekonomisk brottslighet i ärende med kopplingar till Östersund
Klart: Kindberg åtalas


  • Publicerad:
    2018-12-10 12:01