KORRUPTION. Under täckmanteln av politisk korrekthet misstänks en stor del av Östersunds politiska ledning ha deltagit i omfattande korruption. Den slutsatsen drar nu många efter brottsutredningen mot Daniel Kindberg, ÖFK:s och Östersundshems ledare.

Efter att Östersundshems vd och Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg delgivits misstanke om grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott har misstankarna ökat om att Östersunds kommun är infekterat av en utbredd korruption inom stora delar av den offentliga förvaltningen.

Daniel Kindberg, med en bakgrund inom militära säkerhetstjänsten, misstänks ha olagligt fört in stora summor pengar från Peab in i fotbollsklubben Östersunds FK. Genom att först göra ÖFK till Sveriges mest vänsterextrema och politiskt korrekta fotbollsklubb, och sedan finansiera klubben med (enligt åklagaren) grova bedrägerier som lett till stora framgångar för klubben, har Kindberg lyckats skapa ett massivt stöd i Östersund för makthavarnas politiskt korrekta extremism.

I samband med att de misstänkta bedrägerierna uppdagats ser ÖFK ut att falla ihop som ett korthus. Många misstänker att spelarna fått hemliga summor pengar, och att utan dessa pengar kommer många spelare att lämna klubben.

Kindberg å andra sidan har förklarat framgångarna med att spelarna fått lyssna på politisk korrekt propaganda framfört av vänsterextremister, något som ska ha peppat dem till framgång. Metoden har beskrivits som något alla fotbollslag skulle tjäna på att införa.

— Med alla våra medel vill vi bekämpa ondskan, kommenterade ÖFK:s ordförande och Östersundshems vd Daniel Kindberg sina opportunistiska och vänsterextrema kampanjer.

Något som ytterligare sänkt förtroendet för makthavarna i Östersund är att bostadsbolaget Östersundshems styrelse genom en blixtaktion givits ansvarsfrihet. Efter detta avgick hela styrelsen, eftersom den förstått läget så att den själv kan komma att bli anklagad för oegentligheter.

De meriter som styrelsemedlemmarna i Östersundshem valts in på borde vara skrämmande för Östersundsborna. Exemplen inkluderar Maria Svensson Wiklander, som har som merit att hon är ordförande för extremistgruppen Hej Främling.

En annat exempel är Kindbergs parhäst ifrån Peab, före detta vice ordförande i Östersundshem Sven Ringvall (M), som tidigare anklagat kritiker av myglet för ”bristande etik och moral”. När ny vd skulle tillsättas i Östersundshem efter Bengt Rådman skedde ingen extern annonsering. Vice ordförande Sven Ringvall (M) tipsade bara ordförande Tord Andnor (S) om Daniel Kindberg.

En annan parhäst till Kindberg som också kommer ifrån Peab, Hans Carlsson, fick också sitt jobb som vice vd utan att behöva söka jobbet. Hans Carlsson beskrivs som Kindbergs ”vänstra hand”, och är vice ordförande i ÖFK och vice vd i Östersundshem. När Kindberg blev vd för Östersundshem så fick Hans Carlsson en alldeles nyinrättad tjänst som vice vd, en tjänst som avvecklades av styrelsen omedelbart efter att Kindberg gripits. Motiveringen var att jobbet inte behövdes.

Tord Andnor (S), ordförande i Östersundshem, har å sin sida som merit för arbete inom fastighetsbranschen att han blivit mutad av Riksbyggen, och dömd för det brottet. Detta skedde när han arbetade som socialdemokratiskt kommunalråd i Östersund.

Socialdemokraten Tord Andnor arbetar 12 timmar i veckan och får ut ett årsarvode som är ungefär lika stort som en heltidsarbetande Östersundsbo. Det är bäst betalt i Norrland, för det ”jobbet”.

”Jag är så trött på Kindberg och hans mygelaffärer. Nu måste Östersundshem ta sitt ansvar och sparka ut honom. Det här är inte okej!”, skrev den moderate politikern Jocke Ekroth på Facebook den 7 November 2014. Kort efteråt valdes han själv till vice ordförande i Östersundshem. Men något utsparkande gjordes alltså inte, och istället togs Kindberg av Polisen fyra år senare.

Det är nog ingen vild gissning att de misstänkt brottsliga affärerna har varit en öppen hemlighet inom Östersunds makthavarelit under många års tid.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-06-03 08:00