INRIKES. En allsvensk fotbollsspelare hemmahörande i Malmö FF har begärts häktad misstänkt för barnvåldtäkt. Spelaren det rör sig om är ghananen Kingsley Sarfo.

En av allsvenska serieledarna Malmö FF:s spelare begärdes häktad under lördagen misstänkt för våldtäkt av barn vid två tillfällen samt ytterligare ett försök till våldtäkt. MFF bekräftar på sin hemsida att man har stängt av en spelare tills vidare efter att denne blivit hämtad av polis och sedermera häktad.

I fredags rapporterades det om att lagets ghananske mittfältare Kingsley Sarfo saknats under torsdagens och fredagens träningar och att MFF då hade lagt locket på och inte velat uttala sig.

Samtidigt har Sarfo ertappats med att köra bil utan att ha svenskt körkort. Det förefaller dock osannolikt att det är dessa anklagelser MFF ”ser mycket allvarligt på” och att detta skulle ha föranlett häktning.

Klubben köpte Sarfo för dyra pengar tidigare i sommar. Ghananen sade då att han valt att inte flytta till en utländsk klubb eftersom han drömde om att bli svensk medborgare och att spela för det svenska landslaget. Tidigare denna vecka bestämde sig spelaren dock för att istället representera sitt hemland.

MFF drabbades år 2013 av en liknande situation då den svensk-chilenske spelaren Miiko Albornoz dömdes för sexuellt utnyttjande av barn.

Källa:
JUST NU – EXTRA: Kaotiskt kring Sarfo – misstänkt för våldtäkt mot barn


  • Publicerad:
    2017-10-01 09:35