BROTT. En somalier döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna han hånglat med på en krog i Sollefteå. Mannen ska enligt åklagaren ha utnyttjat att kvinnan var rädd, berusad och inlåst i ett trångt utrymme.

En kvinna i 20-års åldern blev under hösten våldtagen analt på en krogtoalett. Brottet utspelade sig fredag den 1 september i en lokal i direkt anslutning till Hotell Appelbergs i Sollefteå.

Polisen larmades om det misstänkta brottet klockan 02:14 av ordningsvakter som öppnat en låst toalett efter att de hört en ung kvinna gråta. När de öppnar toaletten upptäcker de en mycket ledsen och berusad kvinna tillsammans med en man som uppgav sig vara hennes pojkvän.

Eftersom vakterna kände på sig att något inte stämde tillkallade de polis. Polisen tog upp en anmälan om våldtäkt och mannen, en 19-årig medborgare i Somalia, anhölls under morgonen av jouråklagare.

Enligt den unga kvinnan hade hon släppt in 19-åringen på toaletten så att han skulle få kissa tillsammans med henne. Hon hade sedan hånglat med honom, varpå han gått vidare med att våldta henne analt trots att hon sa nej och grät.

Nu döms den 19-årige mannen för våldtäkt till fängelse i 1 år och 4 månader. Någon utvisning sker inte utan mannen ska stanna i Sverige och berika våra makthavare.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Uppdatering

Nordfront kan nu avslöja att den dömde somaliern heter Abdullah Saleeman Mahidiin (19980505-1910). Han är sedan ifjol en av fotbollslaget Sollefteå GIF:s mittfältare. Våldtäktsmannen har tidigare hyllats i lokalmedia som ett ”lysande nyförvärv” för Sollefteå.

Abdullah Saleeman Mahidiin – Våldtäktsman och ”stjärnmittfältare” åt Division 3-laget Sollefteå GIF.

Källor:
Ångermanlands TR Dom: 2017-10-19 Mål nr: B 1790-17
Två korkade satsningar förstörde för Sollefteå


  • Publicerad:
    2017-10-21 08:00