INRIKES. Ännu en kvinna har utsatts för ett våldtäktsförsök i Östersund. När kvinnan gjorde motstånd flydde gärningsmannen från platsen.

Under natten till söndagen utsattes en kvinna för ett brutalt våldtäktsförsök i centrala Östersund. Gärningsmannen, som för kvinnan var okänd, sparkade ned henne, höll för hennes mun och försökte våldta henne. Lyckligtvis avbröts försöket av att kvinnan gjorde motstånd och att ett fordon passerade. Gärningsmannen flydde då från platsen.

Det är dock inte första gången som liknande händelse skett i Östersund. I juli skedde två våldsamma överfallsvåldtäkter utomhus i centrala Östersund och tidigare i veckan lades förundersökningarna om de båda fallen ned då polisen, trots tydliga signalement och ett stort antal förhör, inte har några fler uppgifter att gå vidare med.

I Östersund har man tagit emot en hel del rasfrämlingar under de senaste åren vilket lett till att många kvinnor överfallits av invällarna vid flera tillfällen. Under förra året när det var som värst uppmanade även polisen stadens kvinnor att inte vistas ute ensamma på kvällarna.

Källa:
Brutalt våldtäktsförsök i Östersund


  • Publicerad:
    2017-10-08 21:20