ÖSTERSUND. ”Ungdomsgäng” vill inte att det sker nattvandringar i Östersund. Nu har nattvandringarna stoppats efter flera attacker mot nattvandrare.

Flera attacker har skett mot ledande personer inom riksnätverket Nattvandrarna.

– Man har skjutit fyrverkeripjäser, det sägs att det ska ha smällts någon hemmagjord smällare eller bomb och man har kastat isbollar och isflak på fönsterrutor bland annat, säger Janne Lundholm, verksamhetschef för nattvandrarna Sverige till P4 Jämtland.

– Det är någon typ av ungdomsgäng som attackerat en av våra ledare i Östersund och under natten har det eskalerat, säger han.

Den attackerande familjen har sett maskerade personer i anslutning till platsen och polisen, som mottagit två anmälningar, har varit inkopplade vid två tillfällen under kvällen och natten mot tisdag. Polisen har sökt området utan att finna något.

Lundholm bedömer att attackerna avsiktligen riktats mot nattvandrare och berättar för radion att en annan nattvandrare utsattes för hot för ett halvår sedan i Östersund.

Att skrämma nattvandrare verkar ha fungerat då riksnätverket Nattvandrarna nu stoppar all verksamhet i Östersund. En annan nattvandrargrupp i staden, För en goare stad, kommer dock att fortsätta arbetet och har en extrainsatt nattvandring ikväll på Körfältet där attackerna ägt rum.

Så sent som i januari var det ungdomar på Körfältet som sköt på varandra med raketer. Tidigare har så kallade ungdomsgäng satt bilar i brand, krossat privatpersoners fönsterrutor och ägnat sig åt annan skadegörelse.

Polisen har inte hittat någon misstänkt för någon av fallen.

Källa:
Attacker stoppar nattvandring i Östersund


  • Publicerad:
    2017-03-14 13:30