Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Barn gruppvåldtaget i Enköping – arab och afrikan häktade

Av Tobias Lindberg, 2017-10-07
informationskriget@protonmail.com

BROTT. En 15-årig arab och en 16-årig afrikan häktades i tisdags misstänkta för att ha gruppvåldtagit ett barn utomhus i fredags kväll i närheten av biblioteket i Enköping.

I tisdags blev en 15-årig arabisk pojke och en 16-årig afrikansk pojke häktade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Det misstänkta brottet ska ha inträffat vid 18-tiden fredagen den 29 september i området kring biblioteket i centrala Enköping.

Av häktningsframställan framgår att de båda pojkarna anhölls i sin frånvaro under den följande natten och att verkställandet skedde inom ungefär en timme. Vid 18-tiden kvällen efter våldtäkten spärrade polisens tekniker av området runt biblioteket för spårsökning och sågs bland annat uppe på taket till byggnaden.

Ingenting i någon myndighets uttalanden som jag har sett ger några ledtrådar till kön, etnicitet eller ålder hos offret. Det enda som avslöjas är att offret är ett barn.

På Flashback avslöjar däremot en användare  som troligtvis bor i Enköping att offret är en flicka som är född 2003.

”Offrets mor har tillkännagivit på Facebook att det är en kille som går i årskurs 9 samt en som går i gymnasiet som gett sig på flickan, som är född 03. ”

Detta är såklart ingen hundraprocentigt säker uppgift, men troligtvis så stämmer den då flashbackanvändaren faktiskt verkar ha lokal kännedom. I en annan kommentar som denne användaren gör framgår det nämligen att personen redan på söndagen efter våldtäkten, alltså dagen innan häktningsframställan inkom till Uppsala tingsrätt, hade ett ungefärligt hum om vad de misstänkta gärningsmännens namn.

Normalt sett är det ovanligt att så här unga personer häktas, men enligt åklagaren finns risk för att pojkarna undanröjer bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning, vilket tingsrätten höll med om och som framgår av arabens och afrikanens häktningsförhandlingsprotokoll.

För brottet är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år, men om rätten befinner de två pojkarna skyldiga så kommer de att få strafflindring på grund av sin låga ålder.

Vanliga mainstreammedier har skrivit om fallet, men nämner som vanligt inget om de misstänkta gärningsmännens etnicitet.

De misstänkta gruppvåldtäktsmännens etnicitet framgår förutom av domstolshandlingarna även av deras Facebookkonton.

Texten publicerades ursprungligen på Informationskriget.se


  • Publicerad:
    2017-10-07 18:45