GENUSPOLITIK. Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) uppger sig vara besviken över att Rwanda nu gått om Sverige i jämställdhet.

I en färsk rapport från Världsekonomiskt Forum ser afrikanska Rwanda ut att gå om Sverige i så kallad jämställdhet. Enligt rapporten, som uppges mäta gapet mellan män och kvinnor, är de fem just nu mest jämställda länderna i världen Island, Norge, Finland, Rwanda och Sverige.

Åsa Regnér (S), som är jämställdhetsminister i ”världens första feministiska regering”, tycker inte att det går tillräckligt fort fram i Sverige när det kommer till jämställdhet.

— Det går dock inte tillräckligt fort och vi har därför skärpt kraven på lönekartläggning varje år tillsammans med andra åtgärder i diskrimineringslagstiftningen för att öka takten, säger Regnér

Att Sverige inte toppar listan får Regnér att bli besviken. I en intervju till SVT pratar hon istället varmt om den nya isländska lagen. Denna innefattar att företag och myndigheter ska ”jämställdhetscertifieras”, vilket innebär att de som missköter sig kommer att bötfällas.

Källa:
Ministern om Sverige: ”Det går inte tillräckligt fort”


  • Publicerad:
    2018-01-03 21:20