BROTT. Tre somaliska män åtalas idag för att i juli ha gruppvåldtagit en kvinna i ett litet skogsparti i Barkarby. Enligt åtalet har de tillsammans och i samförstånd med våld och genom att utnyttja kvinnans berusning tvingat henne till oralt och vaginalt samlag.

De somaliska män som misstänks för att ha gruppvåldtagit en kvinna i Barkarby den 14 juli åtalades idag vid Attunda tingsrätt misstänkta för grov våldtäkt. Enligt åtalet hade de tre männen fört en kraftigt berusad kvinna in i ett litet skogsparti vid Attackvägen i Barkarby och där med våld, hot om våld och genom att utnyttja kvinnans kraftiga berusning våldtagit henne både oralt och vaginalt.

Efter våldtäkten hade de tre männen försvunnit från platsen på en röd moppe. Två dagar efter våldtäkten lade Granskning Sverige ut en bild av en afrikan som dagen innan våldtäkten hade setts sittandes på en moped utanför MediaMarkt i Barkarby. Snabbt kom tips in om vem mannen var och kort därefter hörde mannen själv av sig till Granskning Sverige varefter de tipsade polisen. Informationskriget.se skrev tidigare om detta.

Citat ur åtalet:

Hanad Liban Ahmed, Hanad Ahmed Salaat och Abdirashid Ahmed Mire har tillsammans och i samförstånd tvingat målsäganden till oralt och vaginalt samlag dels genom att misshandla och hota henne, dels genom att otillbörligt utnyttja att hon på grund av kraftig berusning och allvarlig rädsla befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

Hanad Liban Ahmed, Hanad Ahmed Salaat och Abdirashid Ahmed Mire har härvid tillsammans och i samförstånd med våld och hot om våld som för målsäganden framstått som trängande fara förflyttat henne till en plats inne i ett skogsparti. Härefter har Hanad Liban Ahmed och Hanad Ahmed Salaat penetrerat målsäganden oralt och vaginalt med sina könsorgan.

Våldet har bestått i att Hanad Liban Ahmed, Hanad Ahmed Salaat och Abdirashid Ahmed Mire tagit tag i och hållit fast målsäganden i hennes kropp och hår. Hotet har varit underförstått och bestått i att de, genom att i en tre mot en-situation angripa målsäganden med våld, har framkallat en situation där målsäganden inte vågat göra motstånd av rädsla för ytterligare våld.

Hanad Liban Ahmed, Hanad Ahmed Salaat och Abdirashid Ahmed Mire har begått ovan nämnda gärning och därvid otillbörligen utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en särskilt utsatt situation då hon varit kraftigt påverkad av alkohol samt känt allvarlig rädsla.

Alternativt har Abdirashid Ahmed Mire främjat gärningen genom att medverka i det våld och hot som utövats gentemot målsäganden. Han har vidare placerat sin kropp på ett sätt så att han under våldtäkten skymt sikten från en näraliggande gångväg. Genom att närvara vid händelsen har han även styrkt Hanad Liban Ahmed och Hanad Ahmed Salaat i deras handlande samt medverkat till att framkalla allvarlig rädsla hos målsäganden. Målsäganden har av gärningen orsakats smärta, blåmärken på armen och benen samt skrapmärken på benen.

Av den ovan citerade texten framgår av det alternativa yrkandet i det sista stycket att det kanske finns tveksamhet angående om Abdirashid Ahmed Mire hade varit med och våldtagit eller om han ”bara” hade hjälpt till att möjliggöra gruppvåldtäkten.

Här nedanför finns namnen och häktningsframställan på de tre männen. Alla tre är somalier och har muslimska namn.

Ahmed, Hanad Liban
Mire, Abdirashid Ahmed
Salaat, Hanad Ahmed

Tyvärr har alla tre fått svenskt medborgarskap trots att de har varit så kort tid i landet att de inte ens kan tillräckligt bra svenska för att inte ha tolk, varför de inte kommer att utvisas. Så sjukt är det nuvarande systemet vi har här i Sverige. Åklagaren yrkade inte ens om utvisning.

Något som är riktigt upprörande är att en av dem, Ahmed Mire, fick svenskt medborgarskap efter att han hade blivit anhållen misstänkt för denna gruppvåldtäkt, vilket avslöjades i ett samtal som Granskning Sverige hade med Migrationsverket. Så utan att kontrollera hur statusen var för den sökande just vid tillfället för utdelandet av medborgarskapet så verkställde Migrationsverket bara sitt beslut, vilket alltså innebar att de gav en misstänkt gruppvåldtäktsman svenskt medborgarskap.

Här nedanför kan ni lyssna på detta samtal som Granskning Sverige gjorde till Migrationsverket:

Det var den siste av dem som nämns här ovanför, Ahmed Salaat, som är den som var på bilden med mopeden, han som Granskning Sverige ringde och pratade med innan de greps.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se.

Källor:
Målnr: B 6160-17
Attunda TR B6160-17 Aktbil 9.pdf
Attunda TR B6160-17 Aktbil 10.pdf
Attunda TR B6160-17 Aktbil 11.pdf


  • Publicerad:
    2017-09-12 16:14