Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

”Cykelmyra” jämställer våra cykelbanor

Trafikborgarrådet förgyllde invigningen med sin närvaro ”Nu får vi äntligen jämställda cykelbanor!”

Gjorde den sexuella 1968-revolutionen kvinnor till obetalda horor?

DEBATT. Saga Cavallin lyfter i ett debattinlägg i Expressen frågan om vart den sexuella revolutionen med avstamp i 1968-rörelsen fört oss. Var enda resultatet att kvinnor gjordes till obetalda horor?

S-kvinnor: Kvinnor är en folkgrupp och bör omfattas av HMF-lagen

INRIKES. I en debattartikel skriver ett antal S-kvinnor att kvinnor bör klassas som en folkgrupp och att brott med sexistiska motiv och pornografi ska falla under lagstiftningen om hets mot folkgrupp.

För få kvinnliga professorer på Chalmers – satsar 300 miljoner på topprekryteringar

UTBILDNING. ”Farligt” att det finns så få kvinnliga professorer på universiteten. Nu topprekryteras kvinnor för att stärka lärosätenas anseende.

Metoo-budgeten svår att slösa bort i tid

METOO. Fiasko för regeringens och Vänsterpartiets Metoo-satsning.

Panik i PK-elitens högborg när Rwanda går om Sverige i jämställdhet

GENUSPOLITIK. Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) uppger sig vara besviken över att Rwanda nu gått om Sverige i jämställdhet.

Norska herrlandslaget tjänar lika mycket som damerna: “Jag tycker att det är en självklarhet”

NORGE. Norska herrlandslaget i fotboll väljer att sänka sin ersättning för att spela i landslaget så att landets kvinnor får lika mycket. Detta trots enorma kvalitetsskillnader.

VD öppet kritisk till feminism och jämställdhet i ett personalbrev

YTTRANDEFRIHET. Lågprisbolaget Dollarstores VD Peter Ahlberg uttrycker sig kritiskt till bland annat jämställdhet och feminism i ett internt personalbrev till sina anställda.

Sverige värd för internationell konferens om män och “jämställdhet” 2018

INRIKES. Sverige kommer vara värd för den internationella konferensen International Conference on Men and Equal Opportunities 2018. Det hela tillkännagavs vid årets konferens i Luxemburg.

Regeringen avser inrätta jämställdhetsmyndighet: “Den feministiska politiken ska göra avtryck i människors liv”

SVERIGE. Inom ramen för den nya budgetpropositionen planerar regeringen att inrätta en ny så kallad jämställdhetsmyndighet. Detta då man önskar effektivisera sin feministiska ”jämställdhetspolitik”.

Jämställdhetsprojekt vill kvotera bort antalet män på festivalscener

FEMINISM. Projektet Jämställd Festival ger sig nu för femte året i rad på att granska “mansdominansen” på Sveriges tio största festivalscener.

Försvarsmakten vill satsa på “jämställd design”

INRIKES. Försvarsmakten uppger nu att man vill satsa på vad man kallar för ”jämställd design” där den militära utrustningen ska anpassas till alla människor. Oavsett kön eller kroppsbyggnad.