INRIKES. Migrationsverket får nu hård kritik av Sollefteå kommun, för att sprida ”oro och otrygghet” i Sollefteå, till miljonkostnader för kommunen och dess invånare. Detta samtidigt som SVT publicerat falska nyheter om att ”ingen oro finns i Sollefteå”.

Sollefteå kommuns tålamod med Migrationsverkets skandalomsusade asylboende på Hågesta är slut. Nu kräver man åtgärder, och främst föreslår man att Migrationsverket flyttar ut asylsökare.

— Vi anser att det är av största vikt att upprätta tryggheten i området snarast och ser fram emot att Migrationsverket vidtar nödvändiga åtgärder för detta.

— De måste ta sitt ansvar så att det blir lugnare ute på stan. De måste själva bestämma vilka åtgärder de vill göra men minska antalet boende skulle kunna vara en, säger kommunalrådet Åsa Sjödén.

Som Fjällsjö Nyheter tidigare rapporterat har asylboendet i centrala Sollefteå blivit en bas för kriminella, och Sollefteå kommun måste betala Greve Douglas privata vaktstyrka Securitas mångmiljonbelopp för att dygnet runt bevaka ingången till asylboendet.

Efter den kostsamma åtgärden var SVT snabba med att skriva flera Fake News-artiklar om att problemen var lösta. Lösningen påstods som vanligt bestå i att olika myndigheter skulle prata med varandra.

Men kort därefter kulminerade ett nytt bråk i skottlossning i centrala Sollefteå, och kommunens skulder till bankerna har sedan förra valet rekordökat på grund av makthavarnas ohållbara politik.

Kommunalrådet Sjödén tar också upp oron från Sollefteåbor och från ortens näringsliv om otryggheten som spridit sig i samhället. Detta står i direkt kontrast till en av SVT:s Fake News-artiklar som nyligen hade rubriken ”Ingen oro i Sollefteå”.

Sollefteå är hårt drabbat av Socialdemokraternas nedläggningspolitik, först mot regementet I21, där bland andra Christer Pettersson tränades att döda, och sedan mot Sollefteå sjukhus där fler vitala delar medvetet ska ha förstörts.

Ursprungligen publicerat av Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-05-20 08:00