UTRIKES. För några veckor sedan blev en man i Sollefteå svårt misshandlad av ungefär 15 rasfrämlingar. Nu sitter han dock själv häktad för mordförsök efter att han skjutit varningsskott med ett hagelgevär i samband med misshandeln. Mannens vän greps även för åsiktsbrott.

Kvällen den 7 maj blev en 26-årig svensk man grovt misshandlad av ett gäng rasfrämlingar i Sollefteå. Händelsen skapade stora rubriker, inte för att mannen blev misshandlad utan för att han i samband med misshandeln avlossade ett varningsskott med ett hagelgevär som han inte hade licens för.

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit att den svenska mannen hamnade i bråk med ett annat invandrargäng kvällen innan på en lokal krog. Efter detta bråk fick han flera hot, och det var därför han hade med sig ett hagelgevär vid tillfället för misshandeln.

– Han kände väl sig trängd och hotad för de var typ femton personer kring honom. De gick och hämtade en massa knogjärn från sina bilar. 5-6 stycken med järnrör på en person… Han fick springa, men det gick inte heller eftersom fem stycken till stod där, säger ett vittne till Samhällsnytt.

När polisen anlände till platsen grep de dock ingen av rasfrämlingarna. Istället greps 26-åringen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Mannens vän greps även misstänkt för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp. Enligt åklagaren är inte ens någon förundersökning inledd mot rasfrämlingarna.

I Sollefteå öppnade ett boende för unga asylsökande män i december 2017. Ända sedan dess har rasfrämlingarna på boendet spridit skräck på orten, bland annat genom att vandalisera, hota och misshandla.

– Det är sådana som skickades från Stockholm och Åsele som är där, som har utvisningsbeslut. De betedde sig illa även i Åsele innan. Och här i Sollefteå vandaliserar de, förstör och för oväsen hela tiden. De misshandlade en äldre pensionär för inte så länge sedan, säger en Sollefteåbo som vill vara anonym till Samhällsnytt.

Video från misshandeln:

Källa:
”Skottlossningen i Sollefteå” var självförsvar hävdar vittnen – ensam svensk blev misshandlad av femton och gripen för mordförsök


  • Publicerad:
    2018-05-25 16:40