INRIKES. Räddningstjänstens fordon blev utsatt för stenkastning inatt. Detta inträffade när de akut vårdade en person i väntan på ambulans.

Det var vid 04:00-tiden natten till lördag som räddningstjänsten i Junsele, Sollefteå, åkte på ett IVP-larm (i väntan på ambulans). De åkte ut för att påbörja akutsjukvård till en sjuk person i väntan på att en ambulans skulle anlända.

Under tiden de befann sig på adressen blev deras fordon utsatt för stenkastning. En stor sten kastades av en okänd person. Stenen krossade framrutan på räddningstjänstens fordon som stod parkerat.

– Det är alltid allvarligt att man attackerar utryckningsfordon som ska skydda och hjälpa människor. Nu kom ingen person till skada, men det kan ju hända i förlängningen, säger Tommy Nygren, RLC-befäl vid polisen i Västernorrland.

Trots att flera incidenter har uppmärksammats kring asylsökare i Junsele så menar Nygren att man blev förvånad över att en sådan sak kunde ske på deras ort.

– Vi blev jätteförvånade när vi hörde det här, att det händer på en så pass liten ort. Den här debatten har förekommit ett tag nu i samhället, att det sker på en sådan här liten ort i vår region, det är konstigt på något sätt, säger Tommy Nygren.

Junsele har precis som många andra orter i landet blivit ”berikade” med mängder av asylsökare. Detta har lett till flera uppmärksammade incidenter bland annat en flyktingattack mot en skola som Nordfront tidigare rapporterat om.

Källor:
Räddningstjänst attackerad med sten
2016-08-06 04:35, Skadegörelse, Sollefteå


  • Publicerad:
    2016-08-06 07:30