Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

1 000 bilar fast i snökaosets Skåne

Tusentals fortfarande fast på E22 nästan ett dygn senare Försvarsmakten har kallats in för att hjälpa.

Räddningsinsats pågår i Åre efter lavin

INRIKES. En räddningsinsats har påbörjats vid Lillskutan i Åre efter att en lavin gått i fjällen. Polis och räddningstjänst är på plats.

Räddningsinsats har genomförts efter att folk har gått genom isen

INRIKES. Räddningstjänsten larmades till Ekolsundsbron i Enköping i eftermiddags efter att folk ramlat genom isen. En omfattande sökinsats pågår då man befarar att fler är fast under isen.

Norska räddningstjänsten avslutar sökinsatsen runt jordskredet – 10 döda

NORGE. Den norska räddningstjänsten meddelar att man avslutar sökinsatsen efter överlevare i rasmassorna efter jordskredet den 30 december. Man har inte längre hopp om att hitta överlevare, vilket betyder att 10 personer har dött.

Sågverket i Borgstena brinner – stor spridningsrisk

INRIKES. Ett spånförråd med pellets står i brand i Borgstenas sågverk i Borås kommun. Räddningstjänsten uppmanar allmänheten i området att stänga dörrar och fönster.

Allvarligt menade självmordshot ökar kraftigt även i Sverige

CORONAKRISEN. Viktigt att nu göra extra förebyggande insatser mot självmordsbenägna , anser räddningstjänsten.

Kamp mot anlagda bränder i Högsby och Mönsterås

MÅNGKULTUREN. Oförklarliga anlagda bränder blossar upp  i kommunerna Högsby och Mönsterås. Räddningstjänsten hoppas gärningsmännen fångas innan sommarens torka.

INSÄNDARE: Kurt Vonneguts framtidsdystopi om hänsynslös jämlikhet är här

INSÄNDARE. Försvaret har breddat sin rekryteringsbas. Men hur mycket kan en rekryteringsbas breddas innan den blir dysfunktionell? undrar dagens insändare.

Efter massavhoppen – nu får brandmännen göra polisens jobb

INRIKES. Efter att den ökände Dan Eliasson tillträdde som chef inom polismyndigheten har ett stort antal poliser, både från inre och yttre tjänst, sagt upp sig i protest. Nu har det gått så långt att brandkåren får utföra polisens uppgifter.

Stenkastning mot räddningstjänsten i Junsele

INRIKES. Räddningstjänstens fordon blev utsatt för stenkastning inatt. Detta inträffade när de akut vårdade en person i väntan på ambulans.    

Samhällsmagasinet granskar kulturmarxismen inom Räddningstjänsten

GRANSKNING. Det nystartade mediet Samhällsmagasinet har granskat hur Räddningstjänsten prioriterar så kallad mångfald och jämställdhet framför invånarnas säkerhet.