Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Två rasfrämlingar mördade i Trondheim – asylsökare misstänks för morden

MÅNGKULTUR. Fyra utländska tonåringar var inblandade i en våldsam händelse i Norge i måndags. Två avled, en skadades och den misstänkte gärningsmannen blev skjuten av polisen. Alla fyra är ensamma asylsökare från Afghanistan.

Ny mötesplats för asylsökare

INRIKES. En ny mötesplats för asylsökare ska öppnas i Jönköping. Detta för att förenkla deras etableringsprocess genom att kunna träffa alla myndigheter på en och samma gång.

Antalet ekonomiska migranter från Afrika kan öka kraftigt

EUROPA. Den österrikiska militära underrättelsetjänsten befarar att antalet afrikanska migranter kommer öka kraftigt. Det gäller framförallt asylsökare från Nigeria, Demokratiska republiken Kongo, Sudan och Etiopien.

Allt fler ”ensamkommande” försvinner

INRIKES. Dubbelt så många ”ensamkommande barn” har försvunnit 2016 jämfört med i fjol enligt Migrationsverket.

Nio irakier gruppvåldtog ung kvinna i Österrike

UTRIKES. Nio flyktingar från Irak våldtog en ung kvinna i Österrike under nyår 2015 efter att de hittat henne kraftigt berusad.

Stenkastning mot räddningstjänsten i Junsele

INRIKES. Räddningstjänstens fordon blev utsatt för stenkastning inatt. Detta inträffade när de akut vårdade en person i väntan på ambulans.    

Asylsökare har rätt till bidrag trots avsaknad av asylskäl

INRIKES. Asylsökare som har fått avslag har rätt till bostad och bidrag tills de lämnar landet ifall de samarbetar. Detta säger en ny lag som började gälla den första juni.

Onanerande man jagade kvinna

INRIKES. En kvinna blev sexuellt ofredad av en man genom att han började onanera framför henne. När hon flydde började mannen jaga henne.

Massinvandringen slår hårt mot Landstingets ekonomi

MASSINVANDRING. Folktandvårdens kostnader beräknas öka med 24 miljoner kronor per år bara i Dalarna till följd av den lavinartade massinvandringen. I de 24 miljonerna är det endast kostnaden för barntandvård som räknats in. Tandvårdschefen i Dalarna går nu ut och säger att de inte klarar av den katastrofalt höga kostnaden.

28 miljoner på taxiresor åt asylsökare

NORGE. UDI använde över 28 miljoner norska kronor till taxiresor åt asylsökare under förra året.

Anrik hotellmatsal sönderslagen

MÅNGKULTUR. Vid 18-tiden under lördagen inkom ett larm till polisen om att missnöjda asylsökare börjat slå sönder inredningen till restaurangdelen på asylboendet Hotell Amigo i centrala Emmaboda.

Norway Cup belönar lag som tar med sig “flyktingbarn”

MÅNGKULTUR. Fotbollsturneringen Norway Cup belönar lag som tar med sig så kallade ensamma minderåriga asylsökare till fotbollsturneringen. Det nya mångkulturella projektet lanseras nästa år.

Krogägare bannlyser asylinvandrare

ÖSTERRIKE. En krogägare i Althofen, Österrike, har fått nog av asylinvandrare som beter sig illa mot kvinnor och inför nu ett förbud mot så kallade ”flyktingar”.

Homovåldtäkter stort problem i migrantlägret “Djungeln” i Frankrike

FRANKRIKE. Sju pojkar i yngre tonåren har blivit tvungna att uppsöka vård efter att ha blivit våldtagna i det ökända migrantlägret “Djungeln” i Calais bara under det senaste halvåret.

Invandring hotar kraftigt Finlands säkerhet enligt en ny rapport

NORDEN. Enligt en rapport som finska statsrådet beställt har närmare trehundra personer i Finland kopplingar till terrorism. Den organiserade brottsligheten ökar bland invandrarna och Finland har lyckats sämst inom OECD i integrering. En fortsatt flyktingström kommer att kraftigt öka medborgarnas otrygghet.

Uppmuntrar norrmän att skänka smycken till “flyktingar”

NORGE. Den folkfientliga organisationen NOAS uppmuntrar norrmän till att stötta så kallade flyktingar som kommer till Norge genom att skänka smycken. Detta som en reaktion på Danmarks beslagstagning av asylsökares smycken.

Gatupatrullering i Ludvika

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under lördagsnatten patrullerade aktivister från Nordiska motståndsrörelsen gatorna i Ludvika. Aktivisterna vill förhindra att svenskar blir misshandlade, våldtagna och trakasserade i sitt eget land.

Schweiz: Otacksamma “flyktingar” vill inte flytta in på asylboende

SCHWEIZ. Ett nyhetsinslag från Schweiz som cirkulerar på Youtube visar hur så kallade asylsökare välkomnas till ett boende av borgmästaren och bjuds på fika. Efter välkomstceremonin vägrar dock invandrarna att bosätta sig på sitt nya gratisboende eftersom det inte ligger i en storstad. Migrationsverket är tvunget att hota med att invandrarna får välja mellan boendet de erbjuds eller att sova ute på vintern.

Åtta av tio säger nej till invandring i Rumänien

UTRIKES. I Rumänien anser 80 procent av invånarna att landet inte bör ta emot några asylsökare från Mellanöstern. Vidare anser en stor del av den rumänska befolkningen att EU inte bör ta emot några asylsökare från Mellanöstern.

13 000 asylsökare försvunna från norska mottagningar

NORGE. 13 339 asylsökare har försvunnit de sista tio åren från norska mottagningar. Ingen vet vart de befinner sig.

Räknar med 110 000 asylsökare till Norge

NORGE. Statistiska centralbyrån nedjusterar sina prognoser. De tror nu att 110 000 asylsökare kommer att ta sig till Norge de kommande tre åren. Prislappen? 37,7 miljarder norska kronor.

Skärpta asylregler i Tyskland

UTRIKES. Tyskland skärper nu reglerna för de som vill söka asyl i landet. Nu kommer alla asylsökare få genomgå intervjuer innan de beviljas asyl.

Norge har infört gränskontroller

UTRIKES. Norges regering beslutade idag att införa gränskontroller och utökade territoriella kontroller. Detta för att få kontroll på invandringen främst via Sverige.

Förslag om tältläger på flera orter

INRIKES. Fyra platser föreslås där det skulle gå att ha tältläger. De ska tillsammans kunna inhysa 3 000 personer.

Asylsökares värdesaker ska betala uppehälle i Danmark

DANMARK. Polisen ska få visitera asylsökare och beslagta värdesaker. Dessa ska sedan användas för att bekosta framtida invandrarbidrag.

Migrationsverkets anställda har fördubblats

INRIKES. Migrationsverket har fördubblat sitt antal anställda på bara några år. De är nu över 7000 anställda.

“Flykting” gripen med narkotika får söka asyl

MASSINVANDRING. En så kallad flykting blev nyligen gripen med narkotika på väg in i Norge. Trots detta blev han släppt och skickades vidare för att söka asyl.

Prognos: 160 000 asylsökare till Sverige

INRIKES. I år väntas Sverige ta emot 160 000 asylsökare vilket hotar att spräcka statens budget. Nästa års prognos är inte bättre med sina 135 000 asylsökare.

Syriska kvinnor fördömer män som flyr landet

SYRIEN. En rad kvinnor har intervjuats i flyktingläger i Syrien. Samtliga fördömer männen som flytt landet istället för att stanna och kämpa.

Statistik slår hål på myten om högutbildade flyktingar!

MASSINVANDRING. Det är inte sällan man får höra att majoriteten av de så kallade flyktingarna är högutbildade. Gärna vetenskapsmän, läkare, jurister och arkitekter. Ny statistik från Norge slår dock än en gång hål på myten om högt utbildade asylsökare.

Jönköpings kommun lägger 20 miljoner på nya bostäder öronmärkta för asylsökare

JÖNKÖPING. 20 miljoner kronor ska Jönköpings kommun lägga på 24 nya bostäder för asylsökare

400 000 asylsökare väntas till Tyskland under 2015

TYSKLAND/MASSINVANDRING. Tyska myndigheter förväntar att 400 000 personer kommer att söka asyl i Tyskland under 2015.