UTRIKES. Nio flyktingar från Irak våldtog en ung kvinna i Österrike under nyår 2015 efter att de hittat henne kraftigt berusad.

Nio asylsökare, 21-47 år, från Irak greps i Österrike för en gruppvåldtäkt mot en ung tysk kvinna. Kvinnan var på besök hos en vän och i dennes lägenhet bodde även två av gärningsmännen.

Kvinnan firade nyåret i centrala Wien och påstår att hon inte kommer ihåg vad som hände mellan klockan två och sex på morgonen då hon vaknade upp i sin väns lägenhet. Polisen uppger att asylsökarna ska ha utnyttjat att kvinnan var väldigt berusad och då våldtagit henne. De irakiska gärningsmännen säger att de är oskyldiga till brottet.

Precis som i övriga Europa har Österrike drabbats hårt av invandrare som våldtar och ofredar vita kvinnor. Den senaste tidens invandring och sexuella övergrepp och våldtäkter som drabbat Österrike tros ha en avgörande påverkan på det kommande omvalet. Där det invandringskritiska partiet FPÖ (frihetspartiet) ligger längst upp i de senaste mätningarna.

Källa:
Austria arrests nine Iraqis over gang rape of German woman


  • Publicerad:
    2016-08-19 20:10