SÖDERHAMN. Tre män är nu misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i Trönö, strax utanför Söderhamn. De två män som har anhållits och begärts häktade är av utländsk härkomst, ett faktum som inte framkommer i lokalmedia.

Lokalmedia i form av Hela Hälsingland rapporterade följande om våldtäkten:

Under natten mot lördagen skedde en misstänkt våldtäkt i en bostad utanför Söderhamn. Två dagar senare greps två män i 30-årsåldern för brottet. Efter utredning hördes en tredje man som misstänkt i fallet, den tredje mannen ska enligt åklagaren vara minderårig.

På torsdagen begärdes de båda männen i 30-årsåldern häktade vid Hudiksvalls tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt. Den tredje mannen släpptes på fri fot.

Enligt åklagaren är den tredje misstänkta personen minderårig och bevisningen mot honom ska vara sämre än bevisen mot de två äldre männen, varför den tredje mannen inte har begärts häktad.

De misstänkta gärningsmännen ska enligt åklagaren inte vara bekanta med den våldtagna kvinnan, men de tre männen känner varandra sedan tidigare.

De två anhållna männen är 27 respektive 32 år gamla och har båda uppenbart utländska och arabiskklingande namn, vilket lokalmedia som vanligt missar att nämna.

Nordfront återkommer med våldtäktsmännens namn när åtal väckts och bevisningen mot männen blivit känd.

Källor:
Tredje man misstänkt för våldtäkt i Söderhamn – två begärs häktade
Advokatförordnanden från Hudiksvalls tingsrätt i mål B 1412-16


  • Publicerad:
    2016-07-28 23:35