MASSINVANDRING. Under lördagen bröt ett slagsmål ut på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn. I samband med slagsmålet ska en person ha blivit knivskuren så pass allvarligt att han avled på väg till sjukhuset. Ytterligare tre personer ska ha skadats och förts till sjukhus. En person har gripits.

Ljusne

Foto: Fria Tider/Youtube

Det var vid tretiden under lördagen som polisen fick in ett larm om att ett slagsmål utbrutit på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn och att en asylsökare ska ha knivskurits och ådragit sig allvarliga skador. Den skadade personen avled till följd av sina skador i ambulansen på väg till sjukhuset. Ytterligare tre personer ska ha skadats i samband med bråket och fick föras till sjukhuset för vård.

Ett stort polispådrag drogs igång vid boendet och området kring det spärrades av.

— Jag står här och tittar på insatsstyrkan. Det är nog en 10-15 polisbilar. I ett trapphus såg jag två poliser med k-pistar. De står och väntar, men de har inte gått in än, sade en granne medan insatsen pågick.

Strax före klockan nio under lördagskvällen meddelade polisen att de gripit en misstänkt gärningsman.

— Men jag har ännu inte fått någon information kring varför han är gripen och vad han är misstänkt för. Det ska ha varit ett tämligen odramatiskt gripande, säger Christer Nordström vid polisen.

Vad som föranledde bråket är ännu oklart men enligt Migrationsverkets enhetschef vid mottagningsenheten i Söderhamn, Lars Ulander, ska upprinnelsen till händelsen ha berott på ” bråk mellan människor av olika nationaliteter som sedermera urartade.”

Mordvapnet är inte hittat, och det är inte klart om det var en kniv eller något annat stickvapen. De skadade och den avlidna personen ska ha haft någon form av stickskador. Polisen har upprättat en anmälan om mord alternativt dråp.

Källor:
Polisen utreder mord efter stort bråk på asylboende
Polisen utreder mord eller dråp efter bråk


  • Publicerad:
    2016-02-13 22:20