MASSINVANDRING. En 33-årig invandrarman åtalas för ett mord som inträffade på ett asylboende i Storå utanför Lindesberg den 4 mars i år. Mannen nekar till brott och menar att han ska ha agerat i nödvärn.

Det var den 4 mars i år som polisen fick in ett larm om att en person på ett asylboende i Storå utanför Lindesberg hade knivhuggits till döds. En 33-årig invandrarman greps och har sedan dess suttit häktad.

Åtal har nu väckts mot mannen och rättegången kommer att starta den 4 juli och beräknas att pågå i tre dagar. 33-åringen medger delar av händelseförloppet men nekar till att han skulle ha haft uppsåt för mordet. I stället hävdar mannen att han agerat i nödvärn.

Åklagaren i fallet, Louise Helleday, kommer att kalla en rättsläkare som kommer att höras om offrets skador samt om blodbilden på brottsplatsen.

Offret mördades med ett stort antal knivhugg varav det dödande hugget skar av halspulsådern och den inre halsvenen. Den misstänkte mördaren hade endast små ytliga skador när han greps. Detta är ett av åklagarens bevis mot att 33-åringen inte alls ska ha agerat i nödvärn.

I samband med mordet greps två andra personer på boendet men dessa avskrevs snabbt ur utredningen.

Källa:
33-åring åtalas för mord på asylboendet i Storå


  • Publicerad:
    2016-06-20 11:35