JÖNKÖPING. En rasfrämling har nu åtalats för grovt bedrägeri då han lyckades lura till sig flera mobiltelefoner från telefonbutiker på A6-center i Jönköping.

Bedragaren på en av övervakningskamerorna.

Bedragaren på en av övervakningskamerorna.

Det var i november 2014 som den nu 22-årige mannen gick in i Tre’s butik i köpcentret A6-center i Jönköping. Där lyckades han med hjälp av förfalskat körkort lura till sig fyra helt nya Iphone 6 till ett värde av 28 000kr. Personalen berättar att mannen ska ha tagit fram ett körkort och ville ha fyra telefoner, när avtalen skrevs på fastnade han på övervakningskamera.

Väl ute med de fyra nya mobilerna tog han sig vidare till Telias butik. Inne i butiken fattade en anställd misstanke när mannen betedde sig märkligt.

”Den misstänkte kommer fram och hälsar genom att ta i hand, vilket (biträdet) tyckte var lite märkligt. Det är mest företagskunder och vid större affärer som kunder beter sig på det sättet”, står det i förundersökningen.

Mannen ville ha fem Iphone 6 (värde 54 410 kr,) men när butikspersonalen fick mannens körkort kändes det plastigt och tunt i jämförelse med ett riktigt körkort och den anställde begav sig ut på lagret där han larmade väktare som i sin tur ringde polisen. Några minuter senare var polisen på plats och kunde gripa mannen.

Mannen som bor i Stockholmstrakten är nu åtalad för grovt bedrägeri med falsk urkund och försök till grovt bedrägeri.

Källor:

Här lurar han till sig mobiltelefoner
Fräcka Iphonekuppen – i 3:s och Telias butik


  • Publicerad:
    2016-07-04 20:15