SYRIEN. En rad kvinnor har intervjuats i flyktingläger i Syrien. Samtliga fördömer männen som flytt landet istället för att stanna och kämpa.

Skjermbilde55-e1444323516148-460x249

Den i USA verksamme videojournalisten Bilal Abdul Kareem har intervjuat en rad förrådda syriska mödrar och hustrur i flytingläger i Syrien. Samtliga har behövt lämna sina hem men har ändå valt att stanna i hemlandet.

En kvinna beskyller männen för att lämna landet i kristider, medan en annan kallar dem ynkryggar och anser det vara moraliskt förkastligt att lämna landet. En tredje är mycket upprörd över att männen som flyr lämnar kvinnor och barn i Syrien.

— Vi har en kris här. Så om de drar, vem ska då befria oss? Vem ska skydda oss?

hungarian-invaders-460x287

En kvinna berättar att hon flytt från sitt hem i västra Syrien men aldrig kommer lämna Syrien, även om europeiska länder skulle kunna erbjuda en bättre tillvaro.

— Det är galet att lämna sin nation och sin familj. Vi (kvinnorna) står ut med allt för att inte lämnat landet. Det är svårare än att fly till ett europeiskt land. Mycket svårare.

En annan kvinna tillägger:

— Männen ska försvara landet. De ska stå vid folkets sida och inte bara fly.

Då kvinnan blir tillfrågad om hon har ett meddelande till de tiotusentals män som flytt Syrien för Europa svarar hon att de måste komma hem, utkämpa heligt krig och försvara fosterlandet.

Notisen är urspungligen publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Syrian wives and mothers left behind condemn men who have fled the country


  • Publicerad:
    2015-10-09 23:30