Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Syrien: “Israelisk terror kommer att besvaras”

UTRIKES. Syriens regering varnar Israel för att den judiska terrorn i Mellanöstern kommer att besvaras om den inte upphör.

Falska universitetsexamina säljs i Syrien – har använts i Sverige

UTRIKES. Falska universitetsexamina säljs av kriminella nätverk i Syrien. I ett antal fall har sådana använts i Sverige.

Israel attackerade Syrien igen

MELLANÖSTERN. Israel har fortsatt sina olagliga attacker mot Syrien och genomförde igår en hämndbombning efter att en syrisk missil slagit ner på israelisk mark.

Simon Lindberg deltar i intervju om konflikten i Syrien

LIVESÄNDNING. Simon Lindberg medverkar idag i en intervju med den syriske SSNP-politikern Tarek al Ahmad som sänds live av Mark Collet från Patriotic Alternative. Uppdaterad med film.

Borås har dörren vidöppen för återvändande IS-terrorister: “Ingen fara!”

TERRORISM. Två kvinnor med barn lämnade för sju år sedan Borås för att ansluta sig till IS i Syrien. De misstänks för krigsförbrytelser. I fredags välkomnades de tillbaka till ”hemlandet ”.

Venstre föreslår dansk samverkan med Assad för att repatriera syrier

REPATRIERING. Det danska partiet Venstre bryter isen och hamnar i hetluften när man lanserar samarbete med Syriens president Assad som enda sättet för Danmark att skicka hem oönskade syrier.

Just nu: Israel bombar Syrien

SYRIEN. Just nu rapporteras det om att Israel håller på att bomba Syrien. Attackerna kommer bara 72 timmar efter att USA bombar landet.

USA bombade mål i Syrien – ville “lösa upp spänningarna i Mellanöstern”

UTRIKES. USA utförde i natt ett flyganfall i östra Syrien. Målet var anläggningar som används av Iranstödda milisgrupper.

Uppgifter: Ännu en simulerad kemisk attack planeras i syriska Idlib

SYRIEN. Rysk militär underrättelsetjänst uppger att Al-Qaida-lierade Hayat Tahrir al-Sham har långt framåtskridna planer på en falskflaggad gas-attack mot civila offer i provinsen Idlib.

Sverige anmäls till Europadomstolen – har inte hämtat ”hem” kvinnor och barn från Syrien

INRIKES. Sverige anmäldes idag till Europadomstolen. Detta eftersom landet inte hämtat ”hem” kvinnor och barn till Sverige från lägren i nordöstra Syrien där de förvaras.

Israel anfaller Damaskus

UTRIKES. På onsdagskvällen bombade Israel mål 30 kilometer söder om Syriens huvudstad Damaskus. Det är Israels tredje anfall mot Syrien på två veckor.

Israel firade jul genom att bomba Palestina och Syrien

TERRORSTATEN ISRAEL. Benjamin Netanyahu skryter om Israels tecknade fredsavtal och bombar både Syrien och Palestina – samtidigt.

Donald Trump erkänner – ville lönnmörda Syriens president

UTRIKES. USA:s president Donald Trump erkänner i en intervju att han ville lönnmörda Syriens antisionistiska president Bashar al-Assad. Något som Trump tidigare förnekat.

Israel bombar i Mellanöstern varje dag sedan 11 augusti

TERRORSTATEN ISRAEL. Sedan 11 augusti har Israel bombat Västbanken varje dag eller natt. Även Syrien och Libanon har bombats. Internationella massmedier håller tyst.

Konflikter mellan ryska och amerikanska styrkor i Syriens “inbördeskrig”

UTRIKES. Flera amerikanska soldater skadades i en konfrontation med ryska styrkor i Syrien.

USA stjäl Syriens olja

GEOPOLITIK. Efter att ett ett amerikanskt oljebolag fått tillstånd att hämta upp olja på syriska oljefält anklagas USA för att stjäla Syriens oljetillgångar med USA:s krigsmakt som skydd.

Israel firade “fredsavtalet” med FAE genom att bomba Palestina

TERRORSTATEN ISRAEL. Förra veckan präglades av flera dygns bombningar av Palestina och fortsatt rivning av palestiniers bostäder.

Amerikanska stridsflygplan hotade iranskt passagerarflygplan

UTRIKES. Två amerikanska stridsflygplan hotade ett iranskt passagerarflygplan i syriskt luftrum. Passagerare i planet har fått lindriga skador och Iran lämnar ett formellt klagomål till FN.

Italiensk polis beslagtog 14 ton amfetamin – misstänker att det kommer från IS

UTRIKES. I det största amfetamintillslaget i historien har italiensk polis stoppat en försändelse med 84 miljoner amfetamintabletter till ett uppskattat värde av över tio miljarder svenska kronor.

Kraftiga explosioner i Syrien efter israeliska anfall

TERRORSTATEN ISRAEL. Flera militärbaser i centrala och södra Syrien bombades från luften av israeliska attackflygplan.

USA brände vetefält i Syrien

KRIGET MOT SYRIEN. USA saboterar Syriens försörjning av livsmedel.

Uppgifter: Israeliska robotar sköts ner ovanför Damaskus

UTRIKES. En robotattack avvärjdes av syriskt luftvärn ovanför Damaskus natten till måndagen. Enligt uppgifter ska det varit en ”israelisk aggression”.

Erdogan vädjar till Grekland: “Öppna gränserna och skicka invandrarna till övriga Europa”

UTRIKES. Erdogan ber Grekland att släppa in migranter och skicka vidare bördan till övriga europeiska länder.

Turkiet och Syrien i allt hårdare strider – Ryssland försöker medla fred

UTRIKES. Efter allt intensivare strider mellan Turkiet och Syrien försöker Ryssland nu medla fred.

Turkiet öppnar gränsen mot Europa – risk för ny okontrollerad asylvåg

TURKIET. Efter att över 30 turkiska soldater dödats i strider i Syrien så tillkännagav Turkiet på torsdagskvällen att landet öppnar gränsen mot Europa. Trots det avtal man haft med EU sedan 2015 kommer Turkiet inte längre att hindra syriska flyktingar från att ta sig vidare till Europa.

Uppgifter: Strider mellan Ryssland och Turkiet i Syrien!

UTRIKES. Ryssland har slagit tillbaka en turkiskstödd attack mot Syriens armé.

Uppgifter: Israel inblandade i terrormordet på Soleimani

UTRIKES. Enligt uppgifter är israelisk underrättelsetjänst inblandad i USA:s mord på den iranske antiterrorgeneralen Qassem Soleimani.

USA bombade i Syrien och Irak

UTRIKES. Pentagon i USA har meddelat att man gjort flyganfall mot Syrien och Irak. Det ska ha varit en "hämnd" mot Iran och Palestina.

Israel bombar Syrien igen

TERRORSTATEN ISRAEL. Lagom till jul bombar Israel åter Syrien under nattlig räd.

Assad om IS-terrorister: Erdogan försöker utpressa Europa

SYRIEN. President Assad berättar i en intervju att IS-terrorister som fängslas på syriskkontrollerat område ska dömas i specialdomstolar enligt syrisk lag. Att som den turkiska presidenten Erdogan sända dem tillbaka till Europa, ser han som utpressning.

Assad: “Epstein blev mördad”

UTRIKES. Bashar al-Assad har i en intervju sagt att juden Jeffrey Epstein mördades för att han hade för mycket utpressningsmaterial mot inflytelserika personer.

Assad: Europa borde frukta de terrorister man skapat snarare än flyktingar

UTRIKES. Syriens president Bashar al-Assad säger i en intervju att de europeiska staterna borde frukta de terrorister man stöttat, snarare än de "flyktingar" turkarna hotat släppa igenom till Europa.

President al-Assad i ny intervju: “Våra egna fredslösningar är de bästa”

SYRIEN. I en intervju berättar Bashar al-Assad om sin syn på Donald Trump, Israel och den fiktiva kampen mot wahhabistiska terrorister.

SVT beskriver Säpo-utvisad imam som “rockstjärna”

LÖGNPRESSEN. Gävle-imamen Abo Raad ska utvisas enligt beslut från Säpo och regeringen eftersom han anses utgöra ett akut hot mot rikets säkerhet. Han är nu släppt på fri fot och i en SVT-artikel om hans återkomst till Gävleförsamlingen beskrivs han som en "rockstjärna" som tas emot i ett "kramkalas".

USA lägger beslag på syriska oljefält

UTRIKES. USA förflyttar trupper för att kontrollera oljefält i Syrien.

Uppgifter: IS-ledaren al-Baghdadi har dödats

UTRIKES. IS högste ledare Abu Bakr al-Baghdadi har dödats, rapporterar flera amerikanska medier. Han påstås ha utlöst sin självmordsväst när USA gjorde en räd mot den plats i Syrien där han befann sig.

Syriens president lovar att återta hela det egna landet

SYRIEN. President Bashar al-Assad besökte frontlinjen i Idlib. Det är den fientliga milisens sista större fäste.

Ryssland går med på turkisk invasion av Syrien – tillfälligt

UTRIKES. Ryssland går med på att Turkiet invaderar Syrien för att trycka tillbaka kurder. Men inte permanent och inte helt utan kontrollmekanismer.

Erdogan vill “vända blad” i relationen med USA efter senaste diplomatiska framgången

UTRIKES. Efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan lyckades förmå USA att övertala kurderna att retirera från norra Syrien uttalar han sig positivt om framtida samarbeten med Donald Trump.

Turkiet överens med USA – stoppar offensiv mot Syrienkurder

MELLANÖSTERN. Efter ett möte mellan Turkiets utrikesminister och USA:s vicepresident samt utrikesminister stoppar Turkiet tillfälligt sin offensiv mot syriska kurder.