UKRAINAKONFLIKTEN Ett nyupprättat rekryteringskontor i den syriska staden Quseir uppges syfta till att enrollera soldater till den ryska legosoldatstyrkan Wagnergruppen i enlighet med ett nyligen slutet avtal.

Den libanesiska milisgruppen Hizbollah har enligt den ryska tidningen Novaya Gazeta accepterat att bidra med 800 soldater till de ryska styrkorna i Ukraina.

Tidningen uppger att den libanesiska milisen slutit ett avtal med den ryska legosoldatstyrkan Wagnergruppen om en uthyrning av soldater för 1500 amerikanska dollar per soldat och månad. Hizbollah ska för ändamålet ha upprättat ett rekryteringskontor i stadens Quseir i den syriska provinsen Homs.

Den ryska tidningen hänvisar till ett antal lokala källor där det hävdas att 200 soldater inledningsvis ska levereras från Damaskus till Vitrysslands region Gomel tisdag den 29 mars. Dessa stridande uppges härstamma från de etablerade bataljonerna Al-Abbas samt Al-Radwan.

Novaya Gazeta ska ha kommit över ifyllda rekryteringsblanketter, där soldaternas bakgrund finns angiven.

Hizbollahs generalsekreterare Hassan Nasrallah har tidigare i ett tal uppgivit att den shiitiska milisen Hizbollah inte har för avsikt att aktivt delta i Ukrainakonflikten.