TERRORSTATEN ISRAEL. Förra veckan präglades av flera dygns bombningar av Palestina och fortsatt rivning av palestiniers bostäder.

Videoskärmbild: Twitter/PressTV. Se nyhetsinslag på Twitter (klicka).

Vita husets chefsrådgivare, juden Jared Kushner, har i dagarna firat Israels nya överenskommelse med Förenade Arabemiraten (FAE) , som innebär att de båda länderna har kommit överens om att normalisera sina diplomatiska relationer.

USA:s president Donald Trump kallade avtalet för ett ”historiskt fredsavtal”. Detta är endast det tredje fredsavtalet mellan Israel och en arabisk stat någonsin, och det första sedan 1994. Enligt Trump är avtalet ett tecken på stora kommande förändringar i regionen.

Kushner har till Fox News uttryckt ”optimism” beträffande att avtalet öppnar för nya kommande fredsavtal i Mellanösternregionen i framtiden.

— Detta är verkligen ett paradigmskifte, säger Kushner.

Att bryta avtalet med Iran var också ett viktigt steg i rätt riktning för Amerika och för utökad fred i Mellanöstern, menar Kushner också, liksom att ”besegra” IS.

Israel bombar Palestina flera dagar i rad
Samtidigt som USA firar fredsavtalet med FAE som en politisk seger, firar Israel genom att bomba Palestina. De östra och nordliga delarna har bombats med israeliska bombflygplan.

Robert Inlakesh rapporterade på Twitter att två missiler slog Gaza City östra delar på torsdagen.

The Times of Israel skrev på fredagen att det då varit den tredje natten i rad som Israel bombade palestinska ”områden”. Man skyller på palestinska ”terrorgrupper” samtidigt som man levererar ett ”budskap” till Quatar om att inga hjälpsändningar från Quatar till palestinier kommer att tillåtas så länge som dessa palestinska ”terrorgrupper” fortsätter att ”terrorisera” Israel.

Responsen på Israels terrorbombningar i Palestina är på Twitter övervägande negativ men det finns även röster som menar att palestinierna har sig själva att skylla. Det enda de behöver göra är att sluta attackera Israel, menar de, så blir det fred, helt av sig själv.

Under tiden pågår demoleringen och rivningen av palestiniers bostäder inne i Jerusalem, precis som vanligt. Hundratals palestinska bostäder har rivits under året.

I ett nyhetsinslag från Jerusalem tidigare i förra veckan, drivs barn och hela familjer ut på gatan mitt i natten medan israeliska rivningsfirmor demolerar familjernas hus och barnen gråter. ”Var ska vi nu bo någonstans”, undrar denna flicka förtvivlat medan den judiska statens övergrepp på hennes familj utförs.

Reportage från förra veckans regeringsinsatser för att etniskt rensa Jerusalem från palestinier. Klicka för att se inslaget på Twitter.

I torsdags släppte Israel och rapporter om att landets militär slagit ut en tredjedel av Syriens luftförsvar under de två senaste åren av det så kallade ”inbördeskriget” i Syrien. Detta motiveras bland annat med att Syrien avfyrat 844 luftvärnsmissiler mot inkräktande israeliska attack- och bombflygplan, inne i Syrien.

Men medan Storbritanniens premiärminister Boris Johnson gör gemensam sak med FN:s generalsekreterare Antonio Guterres och instämmer i USA:s hyllningar av fredsavtalet mellan Israel och FAE, anser Turkiet och Iran att avtalet är en kniv i ryggen på Palestina.

Enligt nyhetsbyrån Reuters säger Turkiets utrikesdepartement att historien inte kommer att förlåta FAE för att ha ingått avtalet.

Hamas talesman Hazem Qassem säger i ett uttalande att avtalet underblåser Israels brott mot internationell rätt och palestiniernas mänskliga rättigheter.

— Det här avtalet uppmuntrar till ockupationen av Israel, till att fortsätta sitt förnekande av det palestinska folkets rättigheter och till och med till att fortsätta sina brott mot vårt folk, säger Hazem Qassem.

Vilka fler ”fredsavtal” den nu celebrerande Jared Kusher och hans medarbetare har i bakfickan och som ytterligare ska ”öka stabiliteten och freden” i Mellanöstern, återstår att se.


  • Publicerad:
    2020-08-18 10:00