NORRKÖPING. Polisen larmades på söndagsmorgonen om att dockor och plakat hängts upp utanför synagogan i Norrköping. Nordfront har talat med en orolig Norrköpingsbo om händelsen.

Dockorna som hängt utanför synagogan i Norrköping. Foto: Privat.

I morse mottog polisen ett larm om att någon hängt upp dockor med plakat utanför synagogan i Norrköping. Polisen har konfiskerat dockorna och har inlett en förundersökning om hets mot folkgrupp.

Nordfront har talat med en orolig Norrköpingsbo om händelsen, som berättar att det fanns två plakat i anslutning till dockorna som upplyste om den judiska högtiden Pesach. Högtiden inleds idag och firas av judar världen över fram till nästa söndag.

Enligt Nordfronts källa löd de två plakaten som följande:

Idag inleds den judiska påsken som firas varje år till minne av israeliternas mord på tiotusentals nyfödda barn i Egypten.

Tiotusentals spädbarn har i vår tid mördats under judarnas ockupation av Palestina. Organisera dig i kampen mot sionismen!

Norrköpingsbon tolkar aktionen som att dockorna ska symbolisera alla de barn som har mördats i sionismens namn. Det finns som nämnt också en uppmaning om att organisera sig emot densamma.

Polisens presstalesperson,  Angelica Israelsson Silfver, säger till SVT att man kommer att ha ”extra uppsikt” omkring synagogan och andra judiska platser efter detta.

Israelsson Silfver förklarar att ingen är misstänkt, men hon tycker att allmänheten ska berätta för polisen om man vet något om händelsen.


  • Publicerad:
    2021-03-28 15:50