Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Dockor upphängda vid Synagogan i Norrköping

NORRKÖPING. Polisen larmades på söndagsmorgonen om att dockor och plakat hängts upp utanför synagogan i Norrköping. Nordfront har talat med en orolig Norrköpingsbo om händelsen.

Synagoga: “Vi blåste myndigheterna och höll ett bröllop för 7 000 – utan coronamasker”

CHUTZPAH. Från en hasidisk synagoga på Brooklyn skryts det nu om hur man lyckats lura myndigheterna och trotsat restriktionerna genom att ordna ett bröllop med 7000 gäster – utan en ansiktsmask i sikte.

Pågående terrorattack i Wien – flera döda och skadade

UTRIKES. En attack inträffade under kvällen vid en synagoga i Wien, där även skott avlossats i de centrala delarna av staden. Flera personer uppges ha skadats och en person ska ha dödats vid attacken. Liveuppdatering avslutad

Sympatisör till Motståndsrörelsen gripen utanför synagogan i Oslo

NORGE. När en sympatisör till Nordiska motståndsrörelsen skulle gå förbi den judiska synagogan i Oslo blev han igenkänd och därefter stoppad av beväpnad polis, som grep honom och satte honom i arresten i 21 timmar.

Skjutning mot synagoga i USA – en död — uppdaterad

USA. En man har öppnat eld mot en synagoga utanför San Diego i Kalifornien. Tre personer skadades och en avled innan gärningsmannen kunde gripas.

HD:s avgörande: Palestinier utvisas efter attack mot synagoga

JURIDIK. Efter att hovrätten först underkänt tingsrättens beslut har Högsta domstolen beslutat att palestiniern Feras Alnadim, som dömdes för en brandattack mot synagogan i Göteborg, ska utvisas.

Homosexuell vänsteraktivist bakom “Dö juderåttor”- klottret i Brooklyn

POLITISK AKTIVISM. Den antisemitiske klottraren i synagogan Union Temple, Brooklyn, är nu gripen. Hans liv är omgärdat av judar och judiska institutioner.

“Judiska institutioner bör klassas som skyddsobjekt”

JUDISK MAKT. Efter attacken mot en synagoga i Pittsburgh i lördags kräver nu judiska centralrådet i Sverige att staten tar ett mycket större ansvar för att skydda judiska institutioner i landet.

Synagogor i USA inbjuder till “sorgestunder” efter Trumps valseger

USA. På flera platser i USA har judar samlats i sina synagogor för att gemensamt sörja det faktum att Donald Trump på tisdagen valdes till USA:s nästa president.

Kyrka blev till synagoga

TYSKLAND. En gammal tysk kyrka gjordes om till synagoga och invigdes på själva minnesdagen för den så kallade Förintelsen.

Muslimer skyddar judar i Oslo

NORGE. Efter att en beväpnad muslim sköt en jude vid synagogan i Köpenhamn väljer nu många muslimer i den norska staden Oslo att ta avstånd från händelsen och ska manifestera sitt avstånd genom att bilda en männsklig ring runt en synagoga i helgen.