Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ny våg av bombhot mot synagogor i USA

ADL hävdar ”koordinerad kampanj av antisemitiska troll” Historiskt har judar själva ofta legat bakom.

Judinna vandaliserade synagoga

Kvinnan hällde ut rött vin på torarullen och skrek på barn Kan röra sig om hatbrott enligt myndigheter

Nytt påstått attentat mot synagogan i Norrköping

”Om judar angrips är det antisemitism” Uppger sig ha bevis i form av video och stillbilder.

Dockor upphängda vid Synagogan i Norrköping

NORRKÖPING. Polisen larmades på söndagsmorgonen om att dockor och plakat hängts upp utanför synagogan i Norrköping. Nordfront har talat med en orolig Norrköpingsbo om händelsen.

Synagoga: “Vi blåste myndigheterna och höll ett bröllop för 7 000 – utan coronamasker”

CHUTZPAH. Från en hasidisk synagoga på Brooklyn skryts det nu om hur man lyckats lura myndigheterna och trotsat restriktionerna genom att ordna ett bröllop med 7000 gäster – utan en ansiktsmask i sikte.

Pågående terrorattack i Wien – flera döda och skadade

UTRIKES. En attack inträffade under kvällen vid en synagoga i Wien, där även skott avlossats i de centrala delarna av staden. Flera personer uppges ha skadats och en person ska ha dödats vid attacken. Liveuppdatering avslutad

Sympatisör till Motståndsrörelsen gripen utanför synagogan i Oslo

NORGE. När en sympatisör till Nordiska motståndsrörelsen skulle gå förbi den judiska synagogan i Oslo blev han igenkänd och därefter stoppad av beväpnad polis, som grep honom och satte honom i arresten i 21 timmar.

Skjutning mot synagoga i USA – en död — uppdaterad

USA. En man har öppnat eld mot en synagoga utanför San Diego i Kalifornien. Tre personer skadades och en avled innan gärningsmannen kunde gripas.

HD:s avgörande: Palestinier utvisas efter attack mot synagoga

JURIDIK. Efter att hovrätten först underkänt tingsrättens beslut har Högsta domstolen beslutat att palestiniern Feras Alnadim, som dömdes för en brandattack mot synagogan i Göteborg, ska utvisas.

Homosexuell vänsteraktivist bakom “Dö juderåttor”- klottret i Brooklyn

POLITISK AKTIVISM. Den antisemitiske klottraren i synagogan Union Temple, Brooklyn, är nu gripen. Hans liv är omgärdat av judar och judiska institutioner.

“Judiska institutioner bör klassas som skyddsobjekt”

JUDISK MAKT. Efter attacken mot en synagoga i Pittsburgh i lördags kräver nu judiska centralrådet i Sverige att staten tar ett mycket större ansvar för att skydda judiska institutioner i landet.

Synagogor i USA inbjuder till “sorgestunder” efter Trumps valseger

USA. På flera platser i USA har judar samlats i sina synagogor för att gemensamt sörja det faktum att Donald Trump på tisdagen valdes till USA:s nästa president.

Kyrka blev till synagoga

TYSKLAND. En gammal tysk kyrka gjordes om till synagoga och invigdes på själva minnesdagen för den så kallade Förintelsen.

Muslimer skyddar judar i Oslo

NORGE. Efter att en beväpnad muslim sköt en jude vid synagogan i Köpenhamn väljer nu många muslimer i den norska staden Oslo att ta avstånd från händelsen och ska manifestera sitt avstånd genom att bilda en männsklig ring runt en synagoga i helgen.