TERRORSTATEN ISRAEL. Benjamin Netanyahu skryter om Israels tecknade fredsavtal och bombar både Syrien och Palestina – samtidigt.

Israel bombar palestinier igen. Foto: Robert Inlakesh/Twitter.

Medan Israels premiärminister Benjamin Netanyahu höll ett videoinspelat jultal till den kristna delen av världen och i detta prisade sina framgångar med att under det gångna året ha förmått flera arabstater att teckna så kallade fredsavtal med Israel, passade Israel på att bomba palestinier på Västbanken och i Syrien på juldagen och annandagen.

Nordfront har tidigare rapporterat att Israel anföll Syrien på julaftonsnatten.

Klockan ett på natten, bombade Israel ett område i Syrien, norr om Libanon.

Det är den tredje julen i rad som Israel bombar Syrien, säger Palestinakorrespondenten Robert Inlakesh, som anser att attackerna även är en rituell attack på de kristnas ”avgudareligion”, som religiösa judar som regel betraktar den.

När kristna firar jul, har de också mindre intresse av att följa geopolitiska händelser. Därför är julen en taktiskt god helg att bomba araber, menar Inlakesh.

Natten mellan juldagen och annandag anföll israeliska bombplan mål på Västbanken. Enligt judiska medier var bombningen ett svar på en påstådd raketattack utförd av Hamas.

Uppgifterna om Hamas raketattack kommer kan dock inte betraktas vara bekräftade, då dessa endast härstammar från en journalist i Israel. Nordfront har hittills inte hittat något stöd för dessa uppgifter från Palestinakännare och Twitteranvändare.

Enligt Days of Palestine besköts ett motståndsfäste öster om Gaza City med minst fem israeliska missiler, vilka orsakade en stor explosion som i sin tur orsakade spänningsbortfall i området.

Två människor mördades i anfallet, och ett barn samt en ungdom skadades, vilka nu behandlas på sjukhuset Al-Shifa.

Civila bostäder skadades, liksom barnsjukhuset Al-Durra och ett rehabiliteringscenter för funktionsvarierade, en moské samt faciliteter för sport och tillverkning.

Israel besköt också bönder öster om flyktinglägret Al-Bureij.

Israel anger rutinmässigt påstådda raketattacker från Palestina som skäl för att bomba palestinska områden. Det är ofta svårt att få dessa påståenden bekräftade, då palestinska ”raketattacker” som verkligen utförs ofta består av små hemmagjorda projektiler, så kallade qassam.

Internationella medier har varit mycket sparsamma i sin rapportering av Israels senaste krigshandlingar, och FN har inte fördömt dem.

I sitt jultal till de kristna beklagade juden Netanyahu att världen nu lider av ”den hemska covid-19 pandemin och alltför mycket våld”, och han tackar omvärlden för allt stöd till Israel. Robert Inlakesh anser att Netanyahus ”julklappar” till Syrien och de förtryckta palestinierna är smaklösa.


  • Publicerad:
    2020-12-27 11:00