USA. Presidentkandidaten Donald Trump, som alltid har haft en proisraelisk hållning, uttalar nu stöd för både levande och döda antisionistiska ledare i Mellanöstern.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har alltid varit Isrealvänlig, varit fientlig till Iran och hans dotter konverterade till judendomen när hon gifte sig med en New York-jude. Trots detta har Trump aldrig haft ett stort stöd av den judiska lobbyn och många judar ogillade hans kritik mot den illegala invandringen från Mexiko.

Stödet för Trump inom de judiska lobbygrupperna lär inte växa efter att han förra helgen tog avstånd från USA:s krig i Mellanöstern för sionistiska intressen. Trump sa att USA ”har förstört Mellanöstern” och genom att ”bryta upp Irak så har vi destabiliserat Mellanöstern”. Trump sa också samma dag att situationen i området hade varit bättre om Muammar Gaddafi och Saddam Hussein fortfarande hade haft makten i Libyen respektive Irak.

Avslutningsvis menade Trump att det bästa för Syrien vore om den syriska ledaren Bashar al-Assad hade varit starkare, vilket går emot den nuvarande amerikanska Mellanöstern-politiken där USA stödjer rebellerna.

Källa:
Trump Loses “Right Wing” Jewish Lobby with Latest Comments on Iraq and Syria


  • Publicerad:
    2015-10-06 16:35