USA. Presidentkandidaten Donald Trump vill skicka hem alla illegala invandrare i USA och hindra deras barn från att automatiskt få medborgarskap vid födsel i landet. Andra republikaner ställer sig nu bakom Trumps åsikter.

Den kontroversielle republikanske presidentkandidaten Donald Trump meddelade för ett tag sedan att han vill lösa problemet med den illegala invandringen till USA en gång för alla.

Förutom att han helt vill stoppa den illegala invandringen och skicka hem alla som befinner sig illegalt i landet så vill han omöjliggöra för barn till illegala invandrare att automatiskt få medborgarskap vid födseln. Andra republikanska kandidater ställer sig nu bakom Trumps uttalande.

Vissa kandidater har redan tidigare föreslagit att man ska ta bort rätten till medborgarskap för de barn som föds i USA vars föräldrar är illegala invandrare. Men det är inte förrän nu, efter att Trump sagt sig vilja göra samma sak, som man ryter till på riktigt.

Ända sedan slaveriets avskaffande har det i princip varit möjligt för barn till illegala invandrare att få medborgarskap i landet men detta är något som kan ändras ifall Trump och andra likasinnade republikaner får sin vilja igenom. Man säger bland annat att latinamerikaner använder sig av lagen för att få in en fot i landet och kallar barnen för deras ”ankare”.

Trump har även sagt sig vilja bygga en mur mot Mexiko för att på så vis stoppa den massiva illegala invandringen från landet.

Källa:
Republikanska kandidater tar rygg på Trump mot illegala invandrare


  • Publicerad:
    2015-08-18 23:10