USA. Den republikanske presidentkandidaten viker sig nu för det republikanska partiet och svär trohet till partiet trots att han för ett tag sedan sade att han kunde tänka sig att satsa på en oberoende presidentkampanj ifall han inte blir republikanernas officiella kandidat.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump berättade tidigare i somras under en debatt i Fox News att han kunde tänka sig att ställa upp som oberoende presidentkandidat i det kommande amerikanska presidentvalet. Något som inte uppskattades av det republikanska partiet.

Men nu viker sig alltså Trump för partiet och utlovar sin ”fulla lojalitet” till republikanerna genom att skriva under ett dokument som fastslår att han kommer att stödja den kandidat som slutligen nomineras på partiets konvent.

— Jag utlovar min fulla lojalitet till det republikanska partiet, säger Trump.

I en opinionsundersökning gjord av Monmouth University får han sitt största stöd någonsin på 30 procent och hamnar således på förstaplatsen när det kommer till de kandidater som har störst stöd bland de republikanska väljarna. På andraplatsen hamnar den svarte neurokirurgen Ben Carson med cirka 18 procents stöd.

Källa:
Trump lovar att inte utmana republikanerna


  • Publicerad:
    2015-09-03 21:55