USA. I ett tal under den konservativa konferensen Value Voters Summit viftade presidentkandidaten Donald Trump med en bibel och kallade bland annat en motståndare för clown. Det hela ses som ett svar på påvens vänsterpolitiska uttalanden under sitt besök i USA.

Under förra veckan talade påven Franciskus både inför den amerikanska kongressen och regeringen. Under sina tal kritiserade påven den republikanske presidentkandidaten Donald Trump och den politik som han går till val på samtidigt som han vurmade för massinvandring. Påven som själv är latinamerikan uppmanade den katolska kyrkan i USA att välkomna de latinamerikanska illegala invandrare som befinner sig i landet.

Trump som vill utvisa 11 miljoner illegala invandrare, varav de flesta är latinamerikaner, svarade med att ta med sin bibel till sitt tal under den konservativa konferensen Value Voters Summit.

— Viktigast av allt tog jag med min bibel, sa Trump inför en jublande publik.

Han kallade även sin mormonske motståndare Marco Rubio för en clown, något som fick motsatt effekt då åhörarna buade. Trump kritiseras av sina motståndare för att vara en populist som bara säger det som folk vill höra. Men oavsett om det stämmer eller ej så leder han fortfarande stort i opinionsundersökningarna inför det republikanska partiets primärval.

Källa:
Trump i bibelstrid med påve Franciskus om elva miljoner illegala


  • Publicerad:
    2015-09-28 09:30