Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Oprah Winfrey är inte intresserad av presidentkandidatur

USA. Den afroamerikanske pratshowsvärdinnan Oprah Winfrey lyftes fram som en favorit till kandidera till presidentposten men säger sig nu inte vara intresserad av att kandidera.

Presidentvalet i Österrike underkänns av domstol – nu väntar omval

ÖSTERRIKE. Det ovanligt jämna presidentvalet som nyligen hölls i Österrike, där den invandringskritiske Norbert Hofer förlorade med endast 31 000 röster, har underkänts av landets konstitutionella domstol och nu väntar omval.

Presidentval på Island

ISLAND. Idag går islänningarna till valurnorna för att välja ny president. Efter ett år kantat av skandaler och regeringskris ligger enligt opinionsmätningarna historieprofessoren Gudni Th. Jóhannesson bäst till.

FPÖ förlorade presidentvalet i Österrike efter oväntad vändning

POLITIK. Efter den preliminära rösträkningen efter presidentvalet i Österrike såg det ut som att invandringskritiska FPÖ hade kammat hem segern. Men efter att närmare 700 000 poströster nu sammanställts visar det sig att man förlorat valet.

Trump viftar med bibeln och kallar motståndare för clown

USA. I ett tal under den konservativa konferensen Value Voters Summit viftade presidentkandidaten Donald Trump med en bibel och kallade bland annat en motståndare för clown. Det hela ses som ett svar på påvens vänsterpolitiska uttalanden under sitt besök i USA.