USA. Den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump menar att det var ett misstag att döda Gaddafi och Saddam. De båda ledarna hade hållit ordning och reda menar han.

”Can’t stump the Trump”.

”Can’t stump the Trump”.

Under en intervju med CNN menar presidentkandidaten Donald Trump att Mellanöstern hade varit mycket säkrare om de före detta ledarna för Irak och Libyen, Saddam Hussein och Muammar Gaddafi, fortfarande hade varit vid makten.

— Jag är hundra procent säker att världen skulle vara bättre om Saddam Hussein och Muammar Gaddafi för närvarande var vid makten, menar han.

Det är iscensatta revolutioner och krig på lösa grunder, där USA varit den drivande kraften, som har berett vägen för terrororganisationer som Islamska staten.

— Titta på Irak. Tidigare fanns det inga terrorister där. Hussein såg till att döda dem direkt. Nu ser Irak ut som terroristernas motsvarighet till Harvard. Jag säger inte att Saddam var en trevlig typ – han var fruktansvärd. Men det har blivit mycket sämre nu. I Libyen förstår ingen alls vad som händer. Det finns ärligt talat inget Irak eller Libyen kvar. Länderna är upplösta och ingen har kontroll, säger Trump.

Källa:
World would be a better place with Saddam, Gaddafi still in power – Trump


  • Publicerad:
    2015-10-26 18:45