MELLANÖSTERN. Iranska medier har rapporterat att en överste från den israeliska armén har tillfångatagits i Irak tillsammans med terrorister från IS.

I slutet på oktober avslöjades det via den iranska nyhetsbyrån Fars News Agency att den irakiska armén hade gripit en överste tillhörande israeliska styrkor. Översten, som heter Yusi Oulen Shahak och ska tillhöra den israeliska Golani brigaden, hade deltagit i terroristaktiviteter tillsammans med IS-styrkor. Dessa uppgifter kommer från befälhavare av den irakiska militären. Shahak ska i förhören med irakisk säkerhetstjänst även berättat en hel del om den israeliska militärens samarbete med IS.

Ett flertal militanta IS-medlemmar som arresterats under det gångna året har vittnat om hur israeliska Mossad-agenter samt andra israeliska spionorganisationer varit inblandade i IS-attacker i Irak, men inga israeliska agenter har gripits förrän nu.

Sedan Ryssland började sina effektiva bombningar av IS i Syrien den 30 september, har detaljer framkommit om USA, Israel, Turkiet, Qatar och andra länders smutsiga samröre med terrororganisationen. Obama-administrationen har i hemlighet stöttat IS för att kunna avsätta president Bashar al-Assad för att därmed förvandla landet till ett nytt Libyen.

I somras sköts en drönare ner som spionerade på irakiska säkerhetsstyrkor runt staden Fallujah. Enligt de irakiska styrkorna rörde det sig om en IS-drönare märkt som ”Israel-Made”. Det är inte första gången israelisk-tillverkade drönare har skjutits ner över Irak. I augusti slogs en israelisk Hermes-drönare ut i närheten av Bagdads flygplats.

Källa:
Israeli Colonel Caught with IS Pants Down


  • Publicerad:
    2015-11-26 23:35