ISIS. Den ryska nyhetswebbplatsen Sputnik News publicerade under gårdagen intressant information på sin franskspråkiga upplaga.

En medarbetare till den amerikanske politikern John McCain sägs ha haft denna filmsekvens på en "elektronisk enhet".

En medarbetare till den amerikanske politikern John McCain sägs ha haft denna filmsekvens på en ”elektronisk enhet”. Bakom den belysta scenen där fejkavrättningar pågår tycks en så kallad green screen vara uppsatt, något som möjliggör digital manipulation av bakgrundsmiljö.

Sputnik publicerade ett uttalande från den ryska hackergruppen CyberBerkut som säger sig ha extraherat en intressant videofil från en närstående medarbetare till den amerikanske och neokonservative krigsförespråkaren John McCain.

Sionistiske senatorn John Mccain svartlistas av Ryssland. Här håller han tal inför Israel-lobbyn AIPAC.

Den sionistiske senatorn John McCain är sedan tidigare svartlistad av Ryssland. Här håller han tal inför Israel-lobbyn AIPAC.

Videofilmen skulle funnits på en ”elektronisk enhet” och visar vad som tycks vara en filmstudio under pågående inspelning av en halshuggning utförd av terroristgruppen Islamska staten (IS).

I början av filmen syns en person med keps instruera bödeln. Därefter fejk-avrättar bödeln fången och ger sedan fången en klapp i nacken. Scenen verkar vara inspelad i en filmstudio med vad som tycks vara en green screen uppsatt bakom personerna som filmas. Green screens möjliggör digital manipulation av bakgrundsmiljön.

Nordfront har tidigare belyst i en lång artikel att det är en irakisk judinna vid namn Rita Katz, vars far dömdes för spioneri för Israel, som brukar vara först med att släppa filmer från IS, ofta innan terrorgruppen själva hunnit göra det.

Det är ofta judinnan Rita Katz som släpper ISIS filmer genom hennes företag SITE Intelligence, lokaliserat i USA.

Det är ofta judinnan Rita Katz som släpper ISIS filmer genom hennes företag SITE Intelligence, lokaliserat i USA.

Här följer en direktöversättning av originalartikeln på Sputnik News franska version:

Hackers från CyberBerkud har släppt en film av avrättningen av en fånge till Islamska staten (IS), en beväpnad islamistisk terroristorganisation, som enligt bilderna, spelas in i en filmstudio.

Hackarna har förklarat att de har funnit videon på en elektronisk enhet tillhörandes en vän till USA-senatorn John McCain.

Efter vad vi ser i videon, blir en ”fånge” ”avrättad” framför ett flertal kameror, med ett väl valt ljus. En skådespelare utklädd till bödel för den Islamska Staten sätter kniven nära halsen, på den lugne som låtsas ”lida”.

”Vi, CyberBerkut-gruppen, har i vår ägodel en fil vars värde är svårt att övervärdera! Kära Senator McCain, vi rekommenderar att du inte tar med dina hemliga dokument under utlandsvistelser, speciellt inte i Ukraina”.

Kom ihåg att sedan augusti 2014, så har terrorister från Islamska staten släppt ett flertal avrättningsfilmer. Offren är mirakulöst lugna, säger sina sista ord och dör i armarna på terroristerna. Många internetanvändare har ansett att dessa filmer är fejkade, speciellt på grund av reaktionerna från de torterade och kvalitén på filmerna.

Amerikanerna har återkommande blivit beskyllda för att ha gjort filmer för gruppen Islamska Staten. Således sa även en student från University of Neveda, Ivy Zidrich, till Jeb Bush att hans bror, den före detta amerikanske presidenten George Bush, hade skapat organisationen ISIS.

Se klippet här (Youtube har raderat filmen men klippet finns på CyberBerkuds webbplats):


  • Publicerad:
    2015-07-12 22:30