USA. Den neokonservative krigshetsaren och senatorn John McCain trollas totalt i ett telefonsamtal med en rysk hackare som utger sig för att vara Ukrainas premiärminister.

En rysk hackare har lyckats trolla den amerikanske senatorn John McCain genom att i ett telefonsamtal utge sig för att vara Ukrainas premiärminister Volodymyr Hrojsman. McCain, som uppenbarligen tror att han samtalar med Hrojsman, säger bland annat att han arbetar för att USA ska skicka ”dödliga försvarsvapen” för att användas mot proryska rebeller i landet.

— Det är viktigt att vi får det gjort omedelbart. Det är godkänt enligt den lagstiftning vi röstade igenom under förra året, förklarar McCain.

Hackaren får även McCain att diskutera sanktioner mot Ryssland och hur de ska försöka pressa president Donald Trump i en mer ryskfientlig riktning. Vad gäller det senare så lovar McCain att han ska göra allt i sin makt för att ”hjälpa till” samt att han kommer att arbeta för ännu fler sanktioner mot ryska intressen.

McCain påstår också att det är ”ett faktum att president Vladimir Putin försökte påverka vårt [president]val”.

Hackaren lyckas också lura McCain att rysk media inom en snar framtid kommer att försöka utmåla honom som en rysk agent, samt att Putin själv har gett order om att hacka McCains privata servrar. McCain luras till den grad att han ber om att få bli uppdaterad i ärendet av Ukrainas ambassadör längre fram.

John McCain är en av president Trumps främsta motståndare inom det republikanska partiet och har länge utmärkt sig som antirysk, neokonservativ och krigshetsare.

Lyssna på hela samtalet nedan:


  • Publicerad:
    2017-02-18 08:00