SYRIEN. Rebeller som tränats av USA uppges ha blivit bombade av Ryssland som nu försöker hjälpa regeringen i Syrien att återställa ordningen i det krigsdrabbade landet.

Enligt Rysslands försvarsdepartement genomförde ryska styrkor i Syrien ett tjugotal flygningar under gårdagen där man ska ha slagit till mot åtta måltavlor kopplade till de islamistiska terroristerna i IS.

USA menar å sin sida menar att de ryska bombningarna även ska ha genomförts på territorium som inte kontrolleras av IS. Vidare menar USA att ryska styrkor har bombat rebeller som utbildats av USA för att destabilisera Syrien och störta den sittande regeringen och landets ledare Bashar al-Assad.

— Jag kan helt bekräfta för er att det var attacker mot de rekryter i Fria Syriska Armén som fått vapen och träning av CIA, för vi har kommunikation med folk där, sa John McCaine, till CNN.

McCaine säger vidare att det är ”respektlöst” av Ryssland att bomba USA:s rebeller i Syrien.

Ryssland har nyligen börjat operera med 50 ryska stridsplan och helikoptrar i Syrien och använder sina styrkor för att bekämpa vad man anser är terrorister. Terroristerna, eller rebellerna som USA föredrar att kalla dem, bidrar till den stora strömmen av flyktingar från Syrien som numera väller in i Europa.

Källor:
Ryssland bombade CIA-tränade rebeller Syrien
’This is the ultimate disrespect,’ McCain says as Russia drops its first bombs on Syria in area US official says ISIS isn’t operating in


  • Publicerad:
    2015-10-01 17:45