SYRIEN. Flygblad har släppts på ockuperade syriska städer med bilder som förklarar att det är USA och Israel som ligger bakom Islamiska Statens och al-Qaidas angrepp på landet.

Enligt flygbladen styr Israel den amerikansktillverkade IS-terroristen.

Enligt flygbladen styr Israel den amerikansktillverkade IS-terroristen.

En videofilm publicerad av den kremltrogna ryska tidningen Komsomolskaya Pravda visar hur flygblad släpps ned över Syrien med budskap om att det är dags för terroristerna att ge upp. På ett av flygbladen finns en bild av en IS-terrorist som är tillverkad av USA och som kontrolleras av Israel. På ett annat flygblad står ”Al-Nusra terroristerna (al-Qaida i Syrien) är amerikanska och israeliska rebeller”.

Texten på flygbladen riktar sig till både civilbefolkningen och till terroristerna. Civilbefolkningen uppmanas att använda sig av flygbladen i utbyte mot skydd, mat och medicinsk hjälp. Till terroristerna är uppmaningen: ”Moderlandet är redo att förlåta dig. Ge upp, som hundratals andra unga män som du redan gjort.”

Komsomolskaya Pravda har tidigare gjort sig känd för uppseendeväckande artiklar, exempelvis har de hävdat att USA kan ha legat bakom det islamistiska terrorattentatet mot Charlie Hebdo.

Städerna Rastan och Talbiseh bombas med de uppmärksammade flygbladen.

Källor:
Putin bombar IS med flygblad: ”Sista chansen att ge upp är nu”
Russian Leaflet Dropped on Syrians Names the Jew as ISIS Controller
’Don’t make it worse for yourselves’: Helicopters drop leaflets on ISIS and rebel fighters warning them to give up now ahead of huge Russian-backed ground offensive


  • Publicerad:
    2015-10-09 15:35