UTRIKES. Under sitt tal inför den internationella diskussionsklubben Valdaj sa Rysslands president Vladimir Putin att enda sättet att stoppa den så kallade ”flyktingströmmen” är genom att besegra terroristerna i Syrien och återuppbygga landet igen.

Det var under torsdagen som Rysslands president Vladimir Putin talade inför den internationella diskussionsklubben Valdaj. Under sitt tal sa Putin att det bara går att stoppa den nuvarande ”flyktingströmmen” till Europa genom att avsluta kriget i Syrien och återuppbygga landet igen.

Redan i detta nu har man börjat utarbeta planer för Syriens ekonomiska och sociala återuppbyggnad:

Bara ett sådant arbete på platsen kan stoppa den enorma tillströmningen av flyktingar till europeiska länder, efter att terrorismen är besegrad och den politiska krisen är löst.

Enligt Putin behövs en politisk lösning på krisen i Syrien efter att terroristerna är besegrade. Denna politiska lösning måste ta hänsyn till de patriotiska krafterna i landet menar Putin:

En militär seger över terrorismen i sig löser inte alla problem, men den skapar villkor för det viktigaste — en politisk process med hänsyn till alla sunda patriotiska krafter i det syriska samhället.

Han säger också att det finns ingen skillnad mellan de moderata västunderstödda terroristerna och de extrema i IS:

Spela inte detta ordspel, dela inte in terrorister i måttliga och extrema. Vad är skillnaden? Halshugger måttliga banditer kanske ett måttligt antal människor eller gör de det på något skonsamt sätt?

I sitt tal påstod Putin även att nationalismen som sprider sig runt om i Europa är ett hot. Anledningen till varför nationalismen reser sig i Europa, menar han, är för att de europeiska regeringarna inte tar någon hänsyn till ursprungsbefolkningarnas behov. Istället prioriterar de ”flyktingarnas” behov.

Källa:
Vladimir Putins tal i Valdaj-klubben


  • Publicerad:
    2015-10-22 19:40