UTRIKES. Rysslands president hyllar nu den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Vladimir Putin, Rysslands president som nyligen utsågs till världens mäktigaste man av Forbes, hyllar nu öppet den kontroversielle Donald Trump som kämpar för att bli Republikanernas presidentkandidat.

— Han är en mycket enastående man, tveklöst begåvad, sa Putin om Trump igår.

Vidare menade Putin att Trump är ”färgstark” och välkomnade ett ökat samarbete mellan Ryssland och USA ifall Trump blir president.

— Han (Trump) säger att han vill ha en annan nivå på relationerna, tätare och djupare relationer med Ryssland. Hur skulle vi inte kunna välkomna det? Självklart välkomnar vi det, sa Putin.

Putin förklarade dock att han gärna samarbetar med vilken president som helst i USA och att det bara är USA som lägger sig i andra länders val:

— Det är de (amerikanerna) som hela tiden försöker uppmana oss om vem man ska rösta på.

Donald Trump har väckt uppståndelse i USA genom att uttala sig mot illegal invandring, använda patriotiska slogans som ”Make America Great Again” samt kritisera den amerikanska utrikespolitiken i Mellanöstern där USA gång på gång krigat för sionistiska intressen.

DN:s judiske chefredaktör Peter Wolodarski skrev nyligen att ett politiskt mardrömsscenario för honom vore en värld där Trump, Putin och Marine Le Pen samtidigt var presidenter i sina respektive länder.

Källa:
Putin: Trump är enastående


  • Publicerad:
    2015-12-18 13:05