FRANKRIKE. Marine Le Pen öppnar nu upp för samarbete mellan Frankrike, USA och Ryssland om hon blir vald till president nästa år. Le Pen menar att det skulle vara positivt för världsfreden.

marine-le-pen

Marine Le Pen.

I en intervju angående det franska presidentvalet nästa år svarade Marine Le Pen, partiledare för Front National, på frågan om vad en vinst för henne skulle ha för internationell betydelse. Le Pen berättade att hon skulle ”söka goda relationer” med både Vladimir Putin och Donald Trump. Hon menar att det skulle vara positivt för världsfreden att ingå ett samarbete mellan Frankrike, USA och Ryssland.

Hennes uttalande oroar NATO-vänner då hon anser att organisationen inte har något syfte om Frankrike, USA och Ryssland bildar en allians. Hon anser att frågorna ”vad meningen med NATO är” och ”från vad de skyddar oss ifrån” är väldigt viktiga.

Enligt det franska marknadsundersökningsbolaget BVA väntas Le Pen att förlora mot Republikanernas kandidat i andra valomgången nästa år. Dock så bör dylika undersökningar behandlas med en viss skepsis då både Brexit och Donald Trump är bevis på att de långt ifrån alltid har rätt.

Källor:
Le Pen says her joining forces with Putin & Trump as France’s leader would be ‘good for world peace’
French far-right leader Marine Le Pen aiming for power after Donald Trump’s win


  • Publicerad:
    2016-11-17 09:50