FRANKRIKE. Front Nationals partiledare Marine Le Pen lovar att hon kommer att utlysa en folkomröstning om Frankrikes medlemskap i EU om hon vinner presidentvalet nästa år.

Det var i den lilla franska byn Brachay i nordöstra Frankrike under lördagen som det franska nationalistpartiet Front Nationals partiledare Marine Le Pen lovade att hon kommer att utlysa en folkomröstning om landets framtid i EU om hon vinner presidentvalet år 2017.

— Ja, det är möjligt att förändra saker. Se på britterna, de valde sitt eget öde, de valde självständighet, sa Le Pen i sitt tal.

När Le Pen fick reda på att det brittiska folket röstade för Storbritanniens utträde ur EU och därmed ett steg närmare självständighet så jublade hon och kallade resultatet för en ”seger för friheten”. Nu hoppas hon på att folkomröstningen i Storbritannien ska ha fått positiva effekter för EU-kritikerna i Frankrike.

I nuläget pekar opinionsundersökningar på att Le Pen kommer att ta sig vidare från presidentvalets första omgång men att hon förlorar i den andra omgången. Om opinionsundersökningarna stämmer eller inte får vi se när presidentvalet börjar.

Källa:
Le Pen lovar EU-folkomröstning


  • Publicerad:
    2016-09-03 18:05