FRANKRIKE. Den före detta partiledaren för franska Front National döms nu till att betala 30 000 euro (280 000 kronor) för sitt uttalande om att gaskamrarna i den så kallade ”Förintelsen” är en ”mindre detalj i historien”.

Front Nationals före detta partiledare Jean-Marie Le Pen tvingas nu betala 30 000 euro i böter, motsvarande ungefär 280 000 kronor, för sitt uttalande om den påstådda ”Förintelsen”. Uttalandet består i av att Le Pen ska ha sagt att gaskamrarna är en ”mindre detalj” i historien. Le Pen anser sig inte ha gjort något fel.

— Det handlar inte om miljoner döda, det är gaskamrarna (jag syftar på). Jag pratar om enskilda saker. Jag har inte pratat om antalet döda. Jag talade om systemet. Jag sa att det var en detalj i krigshistorien, säger han.

I Frankrike är det förbjudet att kritisera den påstådda ”Förintelsen” och att kritisera den leder antingen till böter eller fängelse. Le Pen uteslöts förra året från sitt parti Front National som han själv grundade för att han ansågs ha för ”extrema” åsikter.

Källa:
Jean-Marie Le Pen bötfälls för förintelseuttalande


  • Publicerad:
    2016-04-06 19:20