FRANKRIKE. 200 000 fransmän demonstrerade i helgen mot homosexuella äktenskap och för sunda familjevärderingar. Homosexuella och feministiska aktivister agerade mötesstörare och attackerade polis.

antihomo

Det var i söndags som den katolskinspirerade gräsrotsrörelsen ”Manif pour Tous” (Demonstration för alla) arrangerade ett demonstrationståg mot homosexuella äktenskap, adoption för homosexuella par och för sunda familjevärderingar. Marschen gick genom Paris och i fronten av ledet syntes en banderoll med texten ”2017 röstar jag för familjen”, andra i tåget höll den franska flaggan med en siluettbild av kärnfamiljen på.

Rörelsen siktar på att få lagen om homosexuellt äktenskap återkallad, en lag som nu är tre år gammal. Man vill också förhindra att homosexuella par skall kunna genomgå artificiell insemination och på andra sätt få barn till exempel genom en surrogat. Artificiell insemination är för nuvarande bara tillåtet för infertila heterosexuella par och surrogat är helt förbjudet.

Bland de som demonstrerade kunde man bland annat se Marion Le Pen från Front National, dotter till Marine Le Pen. Man kunde också se borgmästaren av staden Bezir, Robert Ménard, som nyligen blivit känd för att ha startat en kampanj för att förhindra så kallade ”flyktingar” från att bosätta sig i hans stad.

I tumultet runt omkring blev sex stycken extremister från feministorganisationen Femen arresterade efter att ha stört demonstrationen och attackerat polis.

Källa:
Paris: 200,000 March against Homo Marriage


  • Publicerad:
    2016-10-18 21:20