USA. Under måndagen samlade Donald Trump representanter från de stora amerikanska medieföretagen för ett inofficiellt toppmöte i New York. Det var dock inget vänskapligt möte och en källa på plats benämner det hela som en ”arkebusering” av mainstream-media.

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump fortsätter att på olika sätt förbereda sig inför sitt kommande presidentskap. Hans senaste åtgärd var att bjuda in representanter för de stora mediebolagen i USA för ett inofficiellt toppmöte i hans egna ”Trump Tower” på Manhattan i New York.

Eftersom det var ett inofficiellt möte så tog samtliga deltagare på sig att inte diskutera vad som sagts under samtalen. En deltagare har dock avslöjat att mötet blev långt ifrån vad medieprofilerna på plats hade förväntat sig.

Den anonyma källan berättar till New York Post att cheferna, journalisterna och TV-ankarna gick in till mötet med förhoppningen att de skulle få veta på vilka sätt de skulle få tillgång till Trump efter att han svurits in som president. Så blev det dock inte utan istället fick de utstå ordentliga utskällningar och okvädningsord direkt från Trump själv och källan beskriver det hela som ”rena arkebuseringen”.

— Trump började med Jeff Zucker [CNN:s judiske chef, reds anm.] och sade: ”Jag avskyr ditt nätverk, alla på CNN är lögnare och du borde skämmas”, berättar källan och fortsätter:

— Trump sa upprepade gånger ”Vi är i ett rum fyllt av lögnare, den bedrägliga, oärliga median som fått allt om bakfoten”.

Trump kallade CNN:s judiske chef James Zucker för lögnare inför alla på mötet.

Trump kallade CNN:s judiske chef Jeff Zucker för lögnare inför alla på mötet.

I den andan ska hela mötet sedan ha fortgått. Vissa personer nämnde Trump vid namn medan han underlät att nämna andra, men beskrev dem och deras metoder på ett sådant sätt att alla förstod vem han talade om. De chockade medieprofilerna ska förgäves ha försökt få en syl i vädret mellan utskällningarna för att föra in samtalet på hur de i framtiden ska få tillgång till Trump och hans administration.

Efter mötet kommenterade Trumps taleskvinna Kellyanne Conway det hela nere i Trump Towers lobby och sade att de var väldigt nöjda med mötet och att allt hade gått bra.

— Förträffligt möte med de högsta cheferna för de stora medienätverken. En ganska enastående träff vi lyckats få ihop på bara två dagar, sade en nöjd Conway.

Ett fyrtiotal personer deltog i mötet och bland dessa återfanns bland annat Deborah Turness, Lester Holt och Chuck Todd från NBC, James Goldston, George Stephanopoulos, David Muir och Martha Raddatz från ABC, Norah O’Donnell, John Dickerson, Charlie Rose och Christopher Isham från CBS, Bill Shine, Jack Abernethy, Jay Wallace och Suzanne Scott från Fox News, Phil Griffin från MSNBC och Jeff Zucker och Erun Burnett från CNN.

Källa:
Donald Trump’s media summit was a ‘f−−−ing firing squad’


  • Publicerad:
    2016-11-22 22:05