INTERNET. Den sociala nätverkstjänsten Twitter har påbörjat en utrensning av användare som tillhör den amerikanska ”alt-right”-rörelsen.

riptwitter

Twitter gör bort sig än en gång.

Exakt en vecka efter Donald Trumps seger i presidentvalet i USA så väljer Twitter att börja rensa ut kända företrädare för den amerikanska ”alt-right”-rörelsen.

Först ut är Richard Spencer, ordförande för den provita och nationalistiska tankesmedjan National Policy Institute. Twitter valde på tisdagen att radera Spencers konto, en åtgärd han menar är en form av stalinism men tillägger att ”de är uppenbarligen rädda för oss men de kommer inte att lyckas”.

Twitter valde även att radera National Policy Institutes officiella konto samt kontot för deras onlinemagazin Radix Journal. Även ett konto tillhörande ett bokförlag kopplat till Spencer raderades.

Utrensningarna kan antagas vara en del av Twitters nya policy för att motverka ”hat mot ras, religion, kön eller sexuell läggning”. På fråga hävdar dock Twitters Nu Wexler att de ”inte tänker kommentera enskilda konton”.

Källa:
Twitter Initiates Mass Purge Of Prominent Alt-Right Accounts Following Trump Victory


  • Publicerad:
    2016-11-16 21:50